Báránycsülök tojásos nokedlivel: A tökéletes hétvégi fogás, ha valami különlegesre vágysz!

Ezt még biztosan nem kóstoltad!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Báránycsülök tojásos nokedlivel
Báránycsülök tojásos nokedlivel
Hozzávalók:
Báránycsülök:
- 2 kg báránycsülök
- 10 dkg vaj
- 2 l alaplé
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál angol zeller
- 1 tk paradicsompüré
- 10 szál friss kakukkfű
- 5 szál friss rozmaring
- 1 db babérlevél
Tojásos nokedli:
- 2 + 4 db tojás
- 0,5 kg liszt
- 350 ml víz
- 1 ek só
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Báránycsülök:
- A húsokat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá.
- Egy edénybe tesszük, amíg elkészítjük a zöldségeket. A megpucolt és kockára vágott zöldségeket megpirítjuk ugyanebben a serpenyőben a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsompürét, összeforgatjuk.
- Vörösborral forraljuk egy kicsit és ráöntjük a kérgezett húsra, majd annyi alaplével felöntjük, hogy elfedje.
- 130-140 fokos sütőben lefedve sütjük körülbelül 6 órát. Ezután hagyjuk kihűlni ebben a lében.
- Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a húsokat a szaftból, a szaftot pedig szűrőn átpasszírozzuk.
Tojásos nokedli:
- Két tojást felverünk, hozzákeverjük a liszthez, majd hozzáadjuk a vizet, és a sónak a felét, ezután egybe keverjük.
- Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, amikor felúsztak a nokedlik a víz tetejére leszűrjük.
- A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, ebbe áttesszük a leszűrt nokedli tésztát.
- A négy tojást felverjük és rásütjük a nokedlire folytonos kevergetés mellett.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
