Áfonyás joghurt házi granolával

Reggelire vagy desszertnek is kiváló választás ez az egészséges finomság.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Áfonyás joghurt házi granolával
Áfonyás joghurt házi granolával
Hozzávalók:
Áfonyás joghurt:
- 500 g natúr joghurt
- 100 gerezd méz
- 1 csomag fagyasztott áfonya
- 1 csomag friss áfonya
Házi granola:
- 80 g szőlőmagolaj
- 200 g zabpehely
- 100 g mandula
- 50 g dió
- 200 g méz
- 2 ek mandulaliszt
- 1 tk vanília őrlemény
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Simára keverjük a szőlőmagolajat és a mézet.
- Egy közepes tálba öntjük a zabpelyhet, a durvára vágott mandulát, és a diót, végül a vanília őrleményt, a mandulalisztet és egy csipet sót.
- A zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz keverjük úgy, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta.
- Egy tepsi aljára helyezzük a sütőpapírt úgy, hogy előtte alatta majd felette kivajazzuk.
- Az így kapott masszát a tepsibe terítjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-35 perc alatt aranybarnára.
- Hagyjuk kihűlni, majd egy fakanál segítségével összetörjük.
- Egy tálba szedjük a joghurtot és megszórjuk házi granolával.