Komoly veszélynek teszed ki magad, ha így sütöd a tojást
Bizonyára te sem gondoltad, hogy a tojás is lehet káros hatással a szervezetedre, hiszen mindenhonnan csak azt hallani, mennyire egészséges élelmiszer. Ez valóban igaz, ám nagyon sok függ attól, hogyan készíted el.
Jobb, ha észben tartod!
A tojás kiváló fehérjeforrás, ezen kívül gazdag vitamin, valamint ásványi anyag tartalommal rendelkezik, ami miatt sok háztartásban a reggelek elengedhetetlen napindítója, az pedig csak még többet dob a népszerűségén, hogy rendkívül sokoldalú – főzve, sütve, omlettként vagy rántottának is mennyei, zöldségekkel, továbbá húsos eledelekkel is jól kombinálható, ráadásul nem csupán reggeli, hanem más közkedvelt főfogások is varázsolhatók belőle. Azonban bármennyire is finom és hasznos, ahogy számos más élelmiszer esetében is, az elkészítés módja jelentősen befolyásolhatja tápértékét, illetve az egészségre gyakorolt hatását, és ha valaki nem figyel oda kellően, akár azt is kockáztathatja, hogy nagy veszélynek teszi ki a saját szervezetét. Egy kanadai dietetikus hívta fel a figyelmet a problémára, és nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy ezzel kapcsolatban minél többen tájékozottak legyenek. A részletekért olvass tovább a galériában!
A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Daily Mail