Óriási veszélynek teszed ki magad, ha ezekből az ételekből megeszed a maradékot
A pazarlás elkerülése érdekében törekszünk minden ételmaradékot felhasználni, azonban vannak olyan élelmiszerek, melyeket korántsem ajánlott újra melegítve fogyasztani.
Jobb, ha ezeket inkább a szemetesbe dobjuk
A legtöbb magyar háztartásban bevett gyakorlat, hogy például a vasárnapi családi ebéd után megamaradt fogásokat nem dobják ki, hanem elteszik másnapra, ami tulajdonképpen dicsérendő dolog, hiszen az élelmiszerpazarlás súlyos problémát jelent az egész világon. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy nem minden élelmiszer alkalmas tárolásra és újra felhasználásra, sőt: különösen veszélyes, ha napokkal később is eszünk belőlük. Kifejezetten a magas fehérje-, valamint zsírtartalmú ételek, illetve bizonyos zöldségek és gyümölcsök romlanak meg könnyen, és olyan baktériumok szaporodhatnak bennük, melyek elfogyasztásával komoly megbetegedésnek tehetjük ki a szervezetünket. És, hogy mely ételekre igaz mindez? Galériánkban kiderül!
Végre eldőlt egy évtizedes vita, hogy hol is kéne pontosan tárolni a tojást annak érdekében, hogy hosszú ideig eltartható legyen.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Nosalty