Egészség

Megszólalt a magyar szakértő: ezért tilos rögtön antibiotikummal bombázni a beteg gyermekek szervezetét

A jelenlegi antibiotikumok nagyjából fele hatástalan, ami részben a gyógyszerek indokolatlan használatának következménye.

Csak akkor kell antibiotikum, ha tényleg baktérium okozza a betegséget

A közleményben hangsúlyozzák: fontos, hogy az orvos csak akkor írjon fel antibiotikumot, ha a betegséget igazoltan baktérium okozza. Ennek minden kétséget kizáró megállapításában egyébként az öt perc alatt eredményt adó gyorstesztek is segíthetnek - hívja fel rá a figyelmet a K&H gyógyvarázs közleménye.

Az egyszerű nátha, és a baktériumok okozta betegségei gyakran nagyon hasonlítanak egymásra, és sajnos a streptococcus által kiváltott megbetegedések tünetei megváltoztak az elmúlt években. Dr. Bence Zsófia házi gyermekorvos szerint ezért óriási segítség, ha gyorstesztekkel is alátámasztható a diagnózis. A szakértő arról is szót ejtett, miért lényeges valójában, hogy elkerüljük az adott esetben hosszú és megterhelő antibiotikumkúrát.

"Így elkerülhetjük a felesleges antibiotikumkúrát, ami azért is fontos, mert túlzott használatuk felgyorsítja a bacilusok ellenállóképességének kialakulását, ez pedig ahhoz vezet, hogy az eddig bevált gyógyszerek nem elég hatásosak a kórokozók ellen" - foglalta össze Bence Zsófia.
Kattints a további képekért!

Számos érdekes vizsgálatot és kutatást végeztek már az idők során, mely arra irányult, vajon van-e összefüggés a hirtelen súlygyarapodás és az antibiotikumok szedése között. Lássuk, mi is az igazság!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Egészség
Lifestyle
Itthon beindult a vita az óraátállítás miatt. Akad olyan, aki azt szereti, ha tovább van világos, míg más pont ellenkezőleg.
Egészség
Ha te is szeretnél megszabadulni a plusz kilóktól, akkor nem árt, ha beépíted az étrendedbe ezt a természetes "csodaszert".
Home&Design
A modern lakberendezési trendek időnként teljesen új dimenziókat nyitnak meg a belsőépítészet világában. Olyan színek, amelyeket korábban talán csak dekorációs kiegészítőkön, esetleg egy-egy...