Sztárok

Meghan Károly tiltása miatt nem lehetett ott II. Erzsébet halálos ágyánál, Katalin hercegné távolmaradásának oka viszont még ennél is meglepőbb

II. Erzsébet tavaly ősszel hunyt el a skóciai Balmoralban, és bár a királyi család több fontos tagja is jelen volt a halálos ágyánál, Meghan Markle és Katalin hercegné nem vett végső búcsút a néhai királynőtől.

Nem mindenki tudott elbúcsúzni a királynőtől

II. Erzsébet brit királynő 2022. szeptember 8-án hunyt el a skóciai Balmoralban található birtokán. Az utóbbi időben a Femcafe.hu-n is többször írtunk a néhai uralkodó életének utolsó időszakáról: arról a piros dobozról, amit a halálos ágyánál találtak, továbbá arról, hogy mi is lehetett a valódi betegsége (e különösen kényes témáról maga Boris Johnson korábbi brit miniszterelnök írt új memoárjában). Azt is tudjuk, hogy II. Erzsébet halálos ágyánál csak a legközelebbi rokonai voltak jelen: sem unokái, Vilmos és Harry herceg, sem pedig a feleségeik, Katalin és Meghan Markle nem utaztak Skóciába, hogy búcsút vegyenek tőle. Természetesen mind Vilmos, mind pedig Harry megpróbált időben Balmoralba érni, hogy még egyszer, utoljára láthassák imádott nagymamájukat, ám sajnos mindketten elkéstek. De mi a helyzet Meghannel és Katalinnal?

Robert Hardman királyi szakértő szerint Meghan Markle azért nem próbált meg Skóciába utazni, mert Károly király - az akkori walesi herceg - ezt határozottan megtiltotta számára - írja a Mirror.
Kattints a további képekért!

II. Erzsébet és Fülöp herceg életen át tartó szerelme nagyon különleges volt, amit jól bizonyít az is, hogy a néhai uralkodó évtizedekig a táskájában tartott egy ajándékot, amit még férje adott neki egybekelésük apropóján.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Sztárok
Kétségbeejtő, mit művel a kétezres évek egyik legfelkapottabb énekesnője.
Sztárok
A One Direction egykori énekesének váratlan halála közel egy hete sokkolta a világot - most az is kiderült, mi okozhatta közvetve Liam tragédiáját.
Utazás
Az ősz a legjobb időszak arra, hogy felfedezzük Magyarország borvidékeinek egyik gyöngyszemét, Tokajt. A festői szőlőhegyek, a kellemes őszi időjárás és a gazdag gasztronómiai kínálat tökéletes...