Lifestyle

Kortárs magyar művészek munkáiból nyílt kiállítás New Yorkban, egy hónapon keresztül látogathatják az érdeklődők

New York művészeti negyedében a Magyar Nemzeti Bank kortárs művészeti gyűjteményének darabjaiból nyílt kiállítás szombaton, amely egy hónapon keresztül látogatható – írja az MTI.

A jegybank alelnöke is ott volt a megnyitón

A Manhattan városrészben működő Fridman Gallery ad helyet az Abstract Narratives címet viselő magyar művészeti kiállításnak, amelyben többek mellett Barabás Zsófia, Nemes Márton, Reigl Judit, Batykó Róbert, Felsmann István, Fábián Erika és Anthony Vasquez alkotásai tekinthetők meg.

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar jegybank – más nemzeti bankok gyakorlatához hasonlóan – 2020-ban létrehozta saját kortárs művészeti gyűjteményét, ami mára 1400 darabból áll, és szerepelnek benne mostanra világhírű magyar alkotók művei is. A jegybank alelnöke fontos lépésként értékelte, hogy a válogatás New Yorkba is eljuthatott azt követően, hogy Európa és Ázsia 14 városában már bemutathattak a Magyar Nemzeti Bank gyűjteményéből összeállított válogatást.

Hamvai Kinga, a Magyar Nemzeti Bank kortárs művészeti gyűjteményének (MNB Arts & Culture) művészeti vezetője a megnyitón rámutatott, hogy a New Yorkba elhozott kollekcióban több generáció művészeinek alkotásai kaptak helyet.
Kattints a további képekért!

A legtöbben valószínűleg a Művészetek Völgye fesztivál programjain találkoztak először a kapolcsi festőművész, Püspök Anita képeivel és installációival, amelyek mindig egy központi gondolatból indulnak ki és aktuális üzenetet képeznek le a képzőművészet nyelvére. Az elmúlt években ő lett az egyik legkeresettebb hazai festőművész. Munkái mostantól Budapesten tekinthetőek meg saját galériájában.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
Egészség
Gondoltad volna, hogy egy szinte minden háztartásban megtalálható csodaszer még az éjszakai horkoláson is segít?
Lifestyle
Bizonyos időszakokban különösen érzékenyen reagálhatunk a stresszre és a túlterheltségre, és ilyenkor érdemes egy lépést hátrébb lépnünk, megállni, és engedni magunknak egy kis kényszerpihenőt.
Lifestyle
Van egy filléres dolog a te házadban is, amivel ha alaposan bekened a csaptelepet, többé nem kell attól tartanod, hogy makacs víznyomok és vízkő tarkítja majd a felületét.