Penész elleni, két összetevős csodaspray: ha ezt használod, soha többé nem üti fel a fejét a gomba

Olcsó, hatékony, és ami a legjobb, hogy bárhol bevetheted a lakásban.

Drága és kemikáliákkal teli vegyszerek helyett

A penész egy olyan mikroszkopikus gomba, amely nedves, párás környezetben szaporodik, és gyakran sötét, rosszul szellőző helyeken jelenik meg a házban, például a fürdőszobában, a konyhában, a pincében vagy épp a rosszul szigetelt falakon. Leggyakrabban akkor alakul ki, ha a helyiségben magas a páratartalom, nem megfelelő a szellőzés, esetleg vízszivárgás van. A penész megjelenése egészségügyi kockázatot is magában rejt, hiszen például komoly légzőszervi problémákat is okozhat. Megelőzéséhez fontos a megfelelő szellőztetés, a páratartalom csökkentése, a vízszivárgások kijavítása, valamint a penészedésre hajlamos felületek szárazon tartása és időnkénti fertőtlenítése. Különösen fontos ez ősszel és télen, de szerencsére van még egy dolog, amit tehetünk a penész kialakulása vagy újbóli feltűnése előtt, ehhez pedig csupán két dologra lesz szükségünk - nem, nem az ecet vagy a szódabikarbóna az. Galériánkban találod a részleteket!

Ahogyan a Mirror is írja, a takarítómester Chantel Mila szerint létezik egy egyszerű recept a penészgomba elpusztítására, ehhez pedig két dologra van szükségünk.
Kattints a további képekért!

Ha te is dús, fényes és extra hosszú hajra vágysz, akkor mindössze egy összetevőt kell bevetned a szláv nagyi szerint, aki 80 éves kora ellenére is derékig érő tincsekkel büszkélkedhet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Kate Moss és lánya, Lila is végig vonultak a 2024-es Victoria's Secret Fashion Show kifutóján, és olyan káprázatosan festettek, hogy a közönség azóta se igazán tért magához a látványtól.
Fashion&Beauty
Az immár patinás múlttal rendelkező rendezvény 1995-ben, egy fehérneműmárka promóciós bemutatójaként szökkent szárba, de az azóta eltelt évtizedek alatt a nemzetközi divatipar egyik legfontosabb...
Home&Design
Az előszobai üdvözlő szőnyeg több, mint egyszerű dekoráció – praktikus célokat is szolgál, és az első benyomást nyújtja otthonodról. Ezért is olyan fontos a megfelelő szőnyeg kiválasztása.