Mégis pokoli egészségtelen az alufólia? A szakértők szerint így nem szabadna használni

Nagyon nem tesz jót a szervezetünknek, ha felhalmozódik benne az alumínium. Azonban mennyire egészségtelen, ha alufóliát használunk?

Szinte minden konyhában ott van, ráadásul egyre drágább is

Az alufóliát először 1910-ben gyártották Svájcban, aztán elég gyorsan elkezdett terjedni az élelmiszeriparban.

Az alumíniumfólia a modern konyhák egyik alapvető eszköze, amely számos felhasználási lehetőséget kínál. Azonban az alufólia használatával kapcsolatban sok kérdés és aggodalom merül fel, különösen az egészségügyi kockázatok tekintetében.

A galériánkban megmutatjuk, hogy mire figyelmeztetnek a szakértők, és hogy nem lenne szabad használnod ezt a népszerű konyhai eszközt.

Az alufólia használható sütéshez és grillezéshez, mivel jól vezeti a hőt és megakadályozza az ételek kiszáradását. Például, ha húst vagy zöldséget grillezünk, az alufólia segít megőrizni az ételek nedvességtartalmát.
Kattints a további képekért!

Az alufólia rendkívül sokoldalú, de elő szokott fordulni egy eset, ami az őrületbe tud kergetni mindenkit. Az egyik séf erre mutatott egy remek trükköt TikTokon!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Lehet most azon nevetni, hogy a fortély a pénzben rejlik, de nem így van. Jákob Zoltán egyre jobban odafigyel magára, és nem akar pocakos milliárdos lenni.
Sztárok
Elképesztő, hogy nem tudják megunni az emberek a Chuck Norris vicceket. Mindig bele tudják építeni valamibe.
Sztárok
Jennifer Grey az A Real Pain című film londoni premierjén okozott hatalmas szenzációt vasárnap este, bomba alakja láttán ugyanis mindenkinek elakadt a lélegzete.