Lifestyle

Letaglózó hír érkezett: ez most mindenkinek fájni fog, aki Chrome böngészőt használ

A Google egyre ádázabb harcot folytat a különböző rendű és rangú reklámblokkolók ellen, s ennek most a népszerű böngésző felhasználói isszák meg a levét.

Meg vannak számlálva a napjaik

A Google a Chrome böngészőben fokozatosan kivezeti a Manifest V2 bővítményplatformot - írja a hvg.hu. A techóriás reklámblokkolók elleni makacs hadjáratának egyik első áldozata a uBlock Origin nevű program, ami már nem található meg a Chrome Webáruház ajánlott bővítményeinek sorában, sőt ha rákeresel, az adatlapján még egy figyelmeztetéssel is szembetalálkozhatsz, mely a következő: "Előfordulhat, hogy ennek a bővítménynek a támogatása hamarosan megszűnik, mert nem követi a Chrome-bővítményekre vonatkozó bevált módszereket."

Ugyanakkor a reklámblokkoló telepítésének még most sincs akadálya, viszont ha megteszed, egy újabb üzenettel találkozhatsz: "...törölje, vagy cserélje le egy másik hasonló bővítményre a Chrome Webáruházból". A Neowin arról ír, hogy a bővítmény fejlesztője az új reguláknak is megfelelő uBlock Origin Lite telepítését javasolja. Mindebből egyenesen következik: a Manifest V2-re épülő bővítmények napjai meg vannak számlálva.

Ahogy arra az X egyik felhasználója is rámutatott, a Chrome előzetes, Canary verziójában már az a kapcsoló sem működik, amivel eddig még működésre lehetett bírni az elavult bővítményeket.
Kattints a további képekért!

Rengeteg ember használja már a Google Térképét, ahol azt is meg szoktuk nézni, hogy egy étteremre, vagy egy szállásra milyen értékeléseket adnak mások. Azonban mi történik, ha csőbe húznak minket?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Egészség
Sokszor valóban csak apróságnak gondolunk egy tünetet, pedig jobb félni, mint megijedni. Az egyik rákfajta például meglepően hétköznapi gondot okoz.
Lifestyle
Azt tudjuk, hogy a kommentelők nem szokták visszafogni a véleményüket, de lehet, hozzá kell szokniuk a kellemetlenséghez, ha továbbra is használni akarják a YouTube-ot.
Sztárok
Pont a temetőben járt egy rajongó, aki fotót készített Boros Lajos nyughelyéről. Meglepő, hogy néz ki most a sír.