Lifestyle

Lebilincselő videó: egy kilométernél is magasabb lesz a földkerekség legmagasabb épülete

Kevesen tudják, de a Dzsiddah-torony építése nem most, hanem még 2013-ban kezdődött el, ám aztán pénzügyi problémák és korrupciós botrányok hátráltatták a projekt megfelelő ütemű haladását. A vállalkozás csak a közelmúltban kapott újabb lendületet.

Mindenki a csodájára jár majd, ha végre tényleg felépül

2013 óta készül Szaúd-Arábiában a világ legmagasabbnak szánt épülete. Az úgynevezett Dzsiddah-torony a tervek szerint 1000 méteres, vagyis egy kilométeres lesz, amivel minden bizonnyal rögtön bekerül majd a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen korábban még sosem fordult elő, hogy emberi kéz alkotta építmény elérte volna ezt a nagyságrendet. A projekt, mely 11 évvel ezelőtt szökkent szárba, annak idején pénzügyi problémák, illetve korrupciós botrányok miatt feneklett meg, ám Al-Valíd bin Talál szaúdi milliárdos nemrégiben bejelentette, hogy az általa támogatott cég, a Kingdom Holding nemsokára új lendületet ad a munkálatoknak. Kíváncsi vagy rá, hogy fest majd a Dzsiddah-torony, ha végre tényleg elkészül? Tarts velünk, galériánkban mutatunk egy lélegzetelállító videót!

Íme egy szemléletes videó, mely ragyogóan érzékelteti a Dzsiddah-torony és környezete elképesztő arányait. Micsoda méretek!
Kattints a további képekért!

A Boris ciklonnak köszönhetően óriási mennyiségű hó hullott az Alpokban. Sajnos ennek hatására árvíz is érkezett, a jelentős havazás viszont az osztrák síparadicsomok számára mindenképp jó hír.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Sztárok
Rendkívül elegánsan érkezett az Inspiráló Nők Estje gálára Szarvas Andi, aki a helyszínen többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak, mit szóltak a párjával, mikor megtudták, hogy szülők lesznek.
Sztárok
Sütő Enikő messzi földön híres szépségéről és bájáról ódákat lehetne zengeni, az pedig csak hab a tortán, hogy a hatodik X. felett is pont olyan remek formában van, mikor évtizedekkel ezelőtt – erről...
Lifestyle
A Femcafe.hu 2024-ben immár hatodik alkalommal rendezte meg az év egyik legjobban várt, nagyszabású eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. A hagyományteremtő szándékkal alapított Femcafe Gálán ezúttal...