Lifestyle

Tényleg küldjük a pasit horgászni, ha nyugalmat akarunk?

Sok régi vicc épül arra a sztereotípiára, hogy ha nyugalmat akarunk otthon, küldjük el a férfiakat horgászni. De vajon van ennek valós alapja is? Tény, hogy a horgászat egy igazán megnyugtató hobbi mind a nők, mind a férfiak számára.

Ha ki szeretnénk kapcsolódni, érdemes családi kikapcsolódást tervezni, ahol a horgászni szerető férfiak élvezhetik a víz csendjét, mi pedig – hacsak nem csatlakozunk hozzájuk –, sétálhatunk a természetben, és legalább egy kis időre elengedhetjük a problémáinkat és a nehéz gondolatainkat.

Az igazi horgászok számára a Fishinda bottartói és állványai közül feltétlenül szerezzünk be egyet, hogy ne csak élvezetes, hanem nyugodt és biztonságos is lehessen a “vízparti sport”.

Milyen programot érdemes szervezni?

Nézzünk ki egy olyan folyópartot vagy tópartot akár a környékünkön, akár egy kicsit messzebb, ahová az egész családdal kimehetünk. Legyen megfelelő hely a horgászatra, hogy a halfogás öröme és élvezete lekösse a család minden tagját.

De legyen olyan hely is, ahol kényelmesen sétálhatunk, vagy kiülhetünk a fűre olvasni, írni vagy egy kicsit relaxálni. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, de abban egyetértünk, hogy időnként minden embernek szüksége van arra, hogy egy kicsit kiszellőztesse a fejét az aggasztó gondolatoktól.

Ha a hétköznapokon sok emberrel dolgozunk együtt vagy emberekkel foglalkozunk a munkánk során, akkor különösen igaz, hogy időnként érdemes elvonulnunk a természet csendjébe. Ha kisgyerekkel megyünk, akkor figyeljünk arra, hogy ő is jól érezze magát. Ha fogékony az új dolgokra, akkor akár ő maga is kipróbálhatja a horgászatot, mert lehet, hogy hamar a szerelmese lesz. A Fishinda webshopjában kezdő szetteket is találunk azok számára, akik még csak most ismerkednek a halfogás szenvedélyével.

Mit vigyünk magunkkal?

Az időjárástól és a választott helyszíntől nagyban függ, hogy mit érdemes magunkkal cipelni, de néhány dologra mindenképpen gondolnunk kell. Hűtőtáskába pakoljunk élelmet, hogy a nagy horgászat közben, ha megéhezik a család, legyen mit ennünk. Ne feledkezzünk meg a plédről és a kényelmes székről sem.

Semmiképpen se maradjon ki a bottartó állvány, az alap felszerelések, csalik, műcsalik, szák, haltartó zsák beszerzése, majd a bepakolásuk. A kiegészítők kiválasztása annak függvénye, hogy milyen horgászatot tervezünk, de mindig rakjunk be pár plusz szerelést tartaléknak, ha az egyik véletlenül a faágak között landolna bedobás közben, vagy épp a folyómeder nyelné el nyomtalanul.

Vásárlási tipp

Mielőtt különösebb beszerzőkörútra indulnánk, látogassunk el a Fishinda oldalára, ahol magas minőségű horgászfelszerelések széles tárháza várja a látogatókat. Kedvező árakon, csúcsminőségű termékekhez is hozzájuthatunk, ráadásul mindent megtalálunk egy helyen, amire egy vérbeli horgásznak csak szüksége lehet.

Ha vízparti pihenést tervezünk a családnak horgászattal egybekötve, ahhoz is olyan nagyszerű kiegészítőket találunk a shopban, mint a napernyő, a szúnyogriasztó vagy éppen a piknikkosár.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
A Bak keresve sem találhatna jobb napot a mainál, ha karrierváltáson gondolkodik. Napi horoszkóp.
Sztárok
Rendkívül elegánsan érkezett az Inspiráló Nők Estje gálára Szarvas Andi, aki a helyszínen többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak, mit szóltak a párjával, mikor megtudták, hogy szülők lesznek.
Sztárok
Sütő Enikő messzi földön híres szépségéről és bájáról ódákat lehetne zengeni, az pedig csak hab a tortán, hogy a hatodik X. felett is pont olyan remek formában van, mikor évtizedekkel ezelőtt – erről...