Hamarosan neked is e-mailt vagy SMS-t küldhet a "rendőrség"

Nem árt felvenni a kapcsolatot a magyar rendőrséggel, ha valóban kaptunk ilyen üzenetet.

A rendőrség ki is adta figyelmeztetést

Az internetes csalások egyre gyakoribbá válnak a digitális világban, ahol a bűnözők különféle módszerekkel próbálják megkárosítani az embereket. Az ilyen trükkök célja általában az, hogy az áldozatoktól pénzt vagy személyes adatokat szerezzenek meg, amelyeket később felhasználhatnak további bűncselekmények elkövetésére.

Az egyik különösen aggasztó internetes csalási forma az, amikor a csalók a rendőrség nevében küldenek levelet vagy SMS-t.

Hamarosan lehet te is fogsz ilyet kapni, a galériánkban pedig megmutatjuk, hogy mire kell figyelned!

A csalók általában hamis értesítéseket küldenek, amelyek úgy néznek ki, mintha a rendőrségtől származnának. Ezek a levelek vagy SMS-ek gyakran tartalmaznak hivatalos logókat és nyelvezetet, hogy hitelesnek tűnjenek.
Kattints a további képekért!

Abba már sokszor belefuthattunk, hogy híres személyiségek próbálnak rávenni minket valamire az interneten, de ilyenkor netes bűnözők állnak a háttérben.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Beyoncénak és testvérének, Solange-nak volt kitől örökölniük a szépségüket: édesanyjuk, Tina rendkívül vonzó nő, azt pedig egyáltalán nem mondanánk meg róla, hogy 70 éves.
Fashion&Beauty
Katie Holmes stílusából rengeteget lehet inspirálódni, főleg ha réteges öltözködésről van szó, hiszen az általa viselt darabokat nagy alapossággal és kiváló érzékkel válogatja össze – a végeredmény...
Fashion&Beauty
Összegyűjtöttük az év legjobb szépségkalendáriumait, amelyeknek ablakait hatalmas élmény lesz nyitogatni.