Ez történne a pénzeddel, ha államcsőd lenne Magyarországon

Először is senki se kezdjen el rettegni, mert Magyarország távol áll attól, hogy ilyen történjen. Azonban érdekes belegondolni, hogyan változnának meg a hétköznapok.

Izland és Görögország például már futott bele államcsődbe

Nagyon drasztikusan hangzik ez a fogalom, és kicsit félelmetes leírva. Azonban mit is jelent pontosan az államcsőd fogalma?

Nos, ez ugyebár akkor következik be, amikor egy szuverén állam kormánya nem képes vagy nem hajlandó visszafizetni az esedékes adósságait. Ez a fizetésképtelenség lehet részleges vagy teljes, és általában hosszabb gazdasági folyamatok eredményeként alakul ki.

Az államcsőd bekövetkezhet, ha az állam nem tud újabb hiteleket felvenni, vagy ha a meglévő adósságok törlesztése meghaladja az állam bevételeit.

A ProfitLine felidézte, hogy 2008-ban Izlandon például egy állami bankfelvásárlási manőver vezetett fizetésképtelenséghez, míg Görögországban 2015-ben hosszú távú fiskális válság okozott csődöt, amelyet nem tudtak megfelelően kezelni. A galériánkban megmutatjuk, mi történne Magyarországon, és mit tudnál kezdeni a pénzeddel egy ilyen esetben.

Fontos még egyszer kijelenteni, hogy Magyarország gazdasági helyzete stabil, és a kormány igyekszik fenntartani a költségvetési fegyelmet és a gazdasági növekedést.
Kattints a további képekért!

Az internetes bűnözők már attól sem riadtak vissza, hogy Orbán Viktor nevét használják fel a legújabb átveréshez. Nagyon óvatosnak kell lennie mindenkinek.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Azt gondolnánk, csak nekünk nőknek ciki nőgyógyászhoz menni, pedig sokszor a dokikat is érik megdöbbentő, már-már bizarr dolgok. Most azt is elárulták, pontosan mik.
Lifestyle
Az aurád megismerése segíthet abban, hogy jobban megértsd önmagad, az érzelmi állapotod, és azt, hogy hogyan léphetsz előre spirituális utadon. Ha kíváncsi vagy arra, milyen színű az aurád, és mit...
Lifestyle
Hiába alszol éjjelente akár 6-8 órát, minden egyes nap annyira fáradt vagy, hogy úgy érzed, mintha egy perce se hunytad volna le a szemed? Nos, simán lehet, hogy ez azért van, mert rendszeresen...