Ez a növény bevonzza a szerencsét a Feng Shui szerint: elűzi a negatív energiákat a háztól

Gondoltad volna, hogy van egy olyan fűszer- és gyógynövény, amely állítólag megszabadít a rossz energiáktól, a gonosztól és a betegségektől is?

Ezt mindenképp szerezd be otthonra

A Feng Shui egy ősi kínai térrendezési és környezet-harmonizálási rendszer, amely az energiák áramlását, azaz a "chi"-t vizsgálja az élettérben, annak érdekében, hogy harmóniát, jólétet és egészséget teremtsen. Az alapelvei közé tartozik az öt elem (fa, tűz, föld, fém, víz) egyensúlya, a jin és jang (ellentétes energiák) harmóniája, valamint a bagua térkép alkalmazása, amely segít meghatározni a lakó- vagy munkahely különböző területeinek energetikai állapotát. A Feng Shui célja, hogy pozitív energiát áramoltasson az életterekbe, támogatva az ott élők jólétét és boldogságát - ennek érdekében néhány növényt is bevethetünk, például egy olyan közkedvelt és olcsó gyógynövényt, amit gyakran használunk a konyhában is. Galériánkban olvashatod a részleteket!

A Feng Shui szerint több olyan növény létezik, amely bevonzza a szerencsét és a pozitív energiát a házba. Az egyik legismertebb a pénzfa (Crassula ovata), amit a gazdagság és a jólét szimbólumaként tartanak számon. A bambusz szintén népszerű, különösen a szerencsebambusz (Dracaena sanderiana), amit a hosszú élet, egészség és boldogság jelképeként ültetnek.
Kattints a további képekért!

Még a tél beköszönte előtt érdemes elvégezni a hagymaültetést, hogy a növényeknek legyen idejük gyökeret ereszteni, így tavasszal illatos és gyönyörű virágoskertet csodálhatsz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Minderről maga a néhai hercegné vallott Andrew Mortonnak, akivel Diana titokban együtt dolgozott életrajzának elkészítése miatt, így mindenféle bennfentes információt közölt a férfival.
Sztárok
Dér Heni leleplezett néhány titkot, de kiderült, hogy az idei Nyerő Páros szereplőinek, Miskovits Marcinak és Nicola Nicoleta-nak már mások az igényeik, ha leszáll az éj, és bebújnak az ágyba.
Sztárok
Harry herceg a minap részt vett a WellChild Awards díjátadón Londonban, ahol a jelenlévő gyerekekkel is beszélgetett, a csevegés során pedig elárult egy aranyos titkot kislányáról, Lilibet...