Lifestyle

Tegyél babérlevelet az ágy fölé: próbáld ki, és nagyon különleges dolgot fogsz tapasztalni

Érdemes adni ennek a trükknek egy esélyt, hidd el, nem fogsz csalódni.

Hihetetlen, mit tesz az otthonunkkal

A babérlevél a babérfa szárított levele, amit a legtöbben fűszerként használunk a konyhában. Jellegzetes aromája és enyhén kesernyés íze miatt különösen kedvelt levesek, mártások, pörköltek, sültek és savanyúságok ízesítésére. Főzés során általában egészben adjuk az ételekhez, majd a végén eltávolítjuk a leveleket, mivel azok kemények és nehezen rághatók. Ezen kívül a babérlevélnek gyulladáscsökkentő és emésztésjavító hatást is tulajdonítanak, így a népi gyógyászatban is alkalmazzák teaként vagy olajként. De ez még nem minden: ha az ágyad fölé akasztod, még egy elképesztő dolgot tapasztalhatsz. Galériánkban találod a részleteket!

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a babérlevelet az emberek többsége csak a konyhában használja, meggyújtva azonban testünkkel is jót tehetünk, ugyanis ez a fűszernövény több betegséget is száműzhet az életedből: a levél füstje enyhíti a stresszt és a szorongást. Egyesek szerint segít a daganatos betegségek, valamint a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében is, de vesekő, fejfájás és ízületi gyulladások esetén is érdemes kipróbálni. Ám az ágyad felé akasztva a leveleket valami egészen mást tapasztalhatsz...
Kattints a további képekért!

A babérlevelet az emberek többsége csak a konyhában használja, meggyújtva azonban testünkkel is jót tehetünk, ugyanis ez a fűszernövény több betegséget is száműzhet az életedből.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!