Vallott az állatszakértő: ha ezt csinálja a kutyád, nagyon boldogtalan

Sokan nem ismerik azokat a finom, fizikai jeleket, melyekkel a kutyák azt jelzik gazdáiknak, hogy egyáltalán nem érzik magukat komfortosan, pedig a kiképző szerint ezekkel nem árt tisztában lenni a gazdiknak.

A te háziállatod is csinálta már ezt?

A kutyák manapság még mindig az egyik legnépszerűbb háziállatnak számítanak az emberek körében, nem véletlenül: megbízható, hűséges társak, akik szeretetteljes légkört biztosítanak a családok számára, valamint sok esetben érzelmi támogatást és biztonságérzetet is nyújtanak gazdáiknak. Ugyanakkor intelligenciájuk és könnyű taníthatóságuk révén különféle feladatokra, például munkára, sporttevékenységekre és terápiás célokra is bevethetők, ezenkívül társas lények, akik alkalmazkodnak az emberek életmódjához, legyen szó aktív, sportos életről vagy nyugodt otthoni környezetről. A kutyusok továbbá pozitív hatással vannak az egészségre, csökkenthetik a stresszt és fokozhatják a boldogságérzetet. Azzal azonban sok gazdi nincs tisztában, hogy kis kedvencük mikor érzi magát nagyon jól, vagy épp mikor boldogtalan, holott a szakértő szerint utóbbinak bizony vannak látható jelei - hogy melyek ezek, azt galériánkból megtudhatod!

Ahogyan a Mirror is írja, egy kutyakiképző szakember közösségi oldalán figyelmeztette a kisállat-tulajdonosokat azokra a finom, testbeszédre utaló jelekre, melyek arról árulkodhatnak, hogy a kutya kicsit sem boldog, és nem érzi magát túl jól, egyszerűen rossz a kedve.
Kattints a további képekért!

Egyes kutyák természetükből adódóan veszélyesek, de sokszor a gazdi hanyagsága és a felelőtlensége is hozzátesz ahhoz, hogy az eb megharap valakit, esetleg agresszívan megtámadja az illetőt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
II. Erzsébet brit királynő 2022 őszén, 96 esztendősen távozott az élők sorából. A legendás uralkodónő egészen élete legutolsó szakaszáig jó általános egészségnek örvendett, így hát magától értetődő,...
Sztárok
Erőteljes üzenetet fogalmazott meg fiával és lányával kapcsolatban Harry herceg, továbbá kifejtette, miért érez nagy félelmet velük kapcsolatban.
Sztárok
Az énekesnő Till Attilával együtt vendégeskedett Kadarkai Endre A nagy mű című műsorában. A beszélgetés során Tóth Vera vitriolos kritikát fogalmazott meg egykori megasztáros riválisáról, Oláh...