2 héttel tovább virágzik az ősz kedvenc növénye, ha ezt csinálod vele

Ezzel a módszerrel a krizantémjaid nemcsak hogy tovább maradnak frissek és élettel teliek, de még a legszürkébb őszi napokon is ragyogni fognak a kertedben.

Az ősz királynője

Az ősz beköszöntével a természet színpompás köntösbe öltözik, a levelek barnás, vöröses és sárgás árnyalatokban pompáznak, a hűvös reggelek és a friss, csípős levegő pedig mind azt jelzi, hogy megérkezett a szezonális átalakulás. Az őszi kertekben és erkélyeken ilyenkor szinte mindenütt találkozhatunk a krizantémokkal, amelyek méltán viselik az „ősz királynője” címet. Ez a növény évszázadok óta a nyugodt, elmélyült szépség szimbóluma, és mind a kertekben, mind a temetőkben előszeretettel díszítik vele a tájat. A krizantém nem csupán egy dekoratív növény, hanem fontos kulturális és szimbolikus szereppel is bír, különösen Kelet-Ázsiában, ahol az élet, az egészség és a boldogság jelképének tekintik. Európában és Magyarországon is egyre népszerűbb, főként az őszi szezonban, hiszen hosszan tartó virágzása és színes, változatos megjelenése különleges látványt nyújt. Azonban sokan tapasztalhatják, hogy a krizantémok virágzása nem tart olyan sokáig, mint szeretnék, és mire igazán gyönyörködnénk bennük, a hideg idő és a fakuló szirmok el is veszik az élményt.

Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel akár 2 héttel is meghosszabbíthatjuk ennek a népszerű őszi virágnak a virágzását. Részletek a galériában!

A krizantémok egyik legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy szinte bármilyen őszi környezetbe jól illeszkednek. Fényes színeikkel – amelyek a mély vöröstől a narancson és sárgán át egészen a fehérig terjednek – azonnal feldobják a kertet vagy az erkélyt, amikor a legtöbb növény már készül a téli pihenőre. Ezen túlmenően rendkívül sokoldalúak: léteznek különböző méretű és formájú fajták, amelyeket cserépben, ágyásban, vagy akár beltéren is nevelhetünk.
Kattints a további képekért!

Mit tegyünk, ha az őszi almaszezon bőségéből szeretnénk egészen tavaszig megőrizni néhány szemet? Hogyan tároljuk úgy az almát, hogy hónapokkal később is élvezhessük frissességét? Olvass tovább és mutatjuk!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Home&Design
Ahogy a természet lassan felölti gazdag őszi ruháját, egyre nagyobb vágyat érzünk, hogy otthonunkat is átjárja a változás szele.
Lifestyle
Ezzel a módszerrel a krizantémjaid nemcsak hogy tovább maradnak frissek és élettel teliek, de még a legszürkébb őszi napokon is ragyogni fognak a kertedben.
Lifestyle
Megfelelő előkészülettel ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutasd, mennyire önreflexív és fejlődőképes vagy.