Csökkentheti a szív- és cukorbetegség kockázatát a magyarok körében is népszerű ital: ezt állítják a szakértők

Egy friss tanulmány szerint a naponta, mérsékelt mennyiségben bevitt koffein a szervezetben csodát is művelhet: mint kiderült, a 2-es típusú diabétesz és a stroke kockázatát is csökkentheti.

Az anyagcserét is felpörgeti

A kávé az egész világon elterjedt és népszerű ital, amit idehaza is rengetegen fogyasztanak energetizáló hatása, valamint kellemes íze és aromája miatt. Bár sok mindent hallani azzal kapcsolatban, hogy káros-e a rendszeres fogyasztása az egészségünkre nézve avagy sem, egyre bizonyosabb, hogy ha mértékkel isszuk ezt a forró italt, akkor minden bizonnyal nem lesz tőle semmi bajunk, sőt mi több, még jótékony hatásait is élvezhetjük. Koffeintartalma miatt a kávé például felpörgeti az anyagcserét, ezáltal még a fogyásban is segíthet, de nem ez az egyetlen ok, amiért megéri fogyasztani: egy új tanulmány azt állítja, hogy a rendszeres kávézás csökkentheti az egyidejűleg fennálló kardiometabolikus betegségek, például a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a stroke kockázatát. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Health is írja, jó híreket közölt a kávé és tea szerelmeseivel egy új tanulmány, amely összefüggésbe hozta a mérsékelt koffeinfogyasztást többféle kardiometabolikus betegség alacsonyabb kockázatával.
Kattints a további képekért!

Ha te is frontérzékeny vagy, akkor nem árt tisztában lenned azon élelmiszerek listájával, melyeket mindenképp érdemes rendszeresen fogyasztanod, hogy a panaszok meg se jelenjenek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Sztárok
Bár a néhai uralkodó Meghan Markle esküvői ruhájával sem volt megelégedve, a hercegné egy bizonyos kiegészítője szintén nem volt ínyére.
Egészség
Egy friss tanulmány szerint a naponta, mérsékelt mennyiségben bevitt koffein a szervezetben csodát is művelhet: mint kiderült, a 2-es típusú diabétesz és a stroke kockázatát is csökkentheti.
Lifestyle
Évekig egy párt alkotott az egykori tornászlány és az orosz elnök, a szakításuk viharos lett.