Helyezz egy ilyen növényt az irodai asztalodra és fényévekkel hatékonyabb leszel a munkádban

Az irodai környezet nagy hatással van a teljesítményünkre, de sokszor nem is gondolunk rá, hogy a körülöttünk lévő apró változások milyen drámai hatással lehetnek a produktivitásunkra.

Nemcsak esztétikus, segít is

Egy szép naptár, egy rendezett asztal vagy akár egy személyes tárgy is inspiráló lehet, de talán a legfontosabb tényező, amely jelentősen fokozhatja a hatékonyságot és az általános közérzetet, az egy egyszerű szobanövény. Az, hogy növényeket helyezünk az asztalunkra, nemcsak esztétikai javulást hoz, hanem tudományosan is igazolt előnyökkel jár.

A modern irodák gyakran zárt, sterilek és mentesek a természetes elemek hatásaitól. A kutatások azonban azt mutatják, hogy a növények visszahozása a mindennapi munkakörnyezetbe nemcsak a mentális jólétünket növeli, hanem konkrétan javítja a hatékonyságot és a kreativitást is. Egy brit kutatás, amelyet a University of Exeter végzett, kimutatta, hogy a növényekkel felszerelt munkahelyek 15%-kal növelték a munkavállalók produktivitását és 25%-kal csökkentették a stresszt. A természetes környezet közelsége javítja a koncentrációs képességet és a kognitív funkciókat, különösen a hosszú, monoton munkafolyamatok során. A növények nemcsak a fizikai egészséget támogatják a jobb levegőminőség révén, hanem a vizuális élményük révén is. Egy irodai növény segíthet az agynak a vizuális fáradtság enyhítésében, és elősegíti a mentális felfrissülést, különösen azoknál, akik sok időt töltenek számítógép előtt.

A galériára kattintva mutatjuk, melyik fajta választása a legjobb erre a célra:

Az egyik legjobb választás erre a célra nem más, mint a sansevieria, közismert nevén anyósnyelv vagy kígyónövény. Egy rendkívül dekoratív növény, amely bármilyen irodai stílusba illeszkedik. Helyezd el az íróasztalod sarkában, vagy tedd egy polcra, ahol könnyen látható és elérhető. Fontos, hogy olyan helyre helyezd, ahol természetes fényhez jut, de az is elég, ha mesterséges világítást kap.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Eljött az ideje annak, hogy beszerezzünk néhány új őszi kabátot az idei szezonra, ihletforrásként pedig bátran gondolhatunk Katalin hercegnére, akinek gardróbja igazi kincsesbánya.
Fashion&Beauty
Az ősz beköszöntével a csizmák terén is izgalmas szezon vár ránk, amikor is a klasszikus elegancia találkozik egy csipetnyi extravaganciával.
Lifestyle
A Mérleg legyen óvatos, mert kellemetlen szituációban találhatja magát. Napi horoszkóp.