Lifestyle

Ijesztő betegségeket hozhat hazánkba az árvíz, rengeteg magyar ember egészsége foroghat kockán

Jelenleg mindenki az árvíz elleni védekezésre koncentrál, arról viszont sokkal kevesebb szó esik, hogy a krízishelyzet miatt magyarok százezreinek egészsége kerülhet veszélybe.

Nem elég megfékezni az árhullámot, más téren is védekezni kell

Jelen pillanatban mindenki az árvíz elleni védekezésre összpontosít, ami persze érthető is, hiszen az elsődleges feladat a 2013 óta nem látott méretű árhullám megfékezése. Ugyanakkor - és erről sajnos sokkal kevesebb szó esik - nem pusztán az ingatlanok, a haszonállatok és az egyéb vagyontárgyak kerülhetnek veszélybe, hanem az emberi egészség is - jegyzi meg a Portfolio.hu cikke. A fulladások, a sérülések és az áramütések a legveszélyesebb egészségügyi kockázatok árvíz idején, ám ezek - némi odafigyeléssel - viszonylag könnyen elkerülhetők. Ugyanakkor a krízishelyzet nyomában súlyos betegségek is megjelenhetnek Magyarországon, melyek az érintett területeken élők százezreire jelenthetnek komoly veszélyt.

Mivel az árvíz gyakorlatilag mindent elsodor, ami útjába kerül, így az áradó víz rengeteg egészségkárosító dolgot tartalmazhat, legyen szó emberi ürülékről, állati tetemekről, hulladékról, vegyszerekről és egyéb, az egészségre káros anyagokról. Mindent fertőzésveszélyesnek kell tehát tekinteni, amivel az áradással érkezett víz érintkezett. Az árvizes területen használt ruhákat értelemszerűen a többi ruhaneműtől elkülönítve kell kimosni, a védőfelszereléseket pedig alaposan le kell tisztítani. A sekélyebb részeken is tilos cipő nélkül belegázolni a vízbe, és minden, a vízből kimentett dolgot tiszta vízzel kell le-, illetve megmosni.
Kattints a további képekért!

Horváth Gábor, az Országgyűlés gépész művezetője egy Instagram-videóban árulta el, hogyan védik az épületet az árvíztől.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Sztárok
A kultikus szappanopera egykori főszereplői közül már csak nagyon kevesen élnek, van azonban egy színésznő, aki a sorozat fénykorában egy rendkívül fontos mellékfigurát keltett életre, és még mindig...
Lifestyle
Sportrajongókkal beszélgettünk tegnap, hogy mennyire zavarja őket, hogy nem nézhetik a tévében a tavalyi Bajnokok Ligája döntő visszavágóját. A leleményesebbek az illegális streamet választják majd.
Lifestyle
A Meta fokozott adatvédelmi, illetve szülői felügyeletet vezet be a 18 éven aluli felhasználók Instagram-fiókjaiban. A cél a közösségi média ezen korcsoportra gyakorolt negatív hatásainak mérséklése...