Lifestyle

A kutatók rájöttek: van egy köztes állapot az élet és a halál között - ez borít mindent, amit eddig az elmúlásról gondoltunk

A szakemberek a Physiology nevű tudományos folyóiratban publikálták a kutatásuk eredményeit összegző tanulmányt, melyből kitűnik: az élet és a halál közti határvonal nem is olyannyira szilárd, mint ahogy azt eddig hittük.

Ez a kutatás mindent felülírhat, amit életről és halálról gondoltunk

A Mirror azt írja, hogy az úttörő kutatás - amit Peter Noble, a seattle-i Washington University professzora és Alex Pozhitkov, a kaliforniai City of Hope National Medical Center munkatársa irányított - teljesen új fénytörésbe helyezhet mindent, amit a modern kor embere eddig életről és halálról, továbbá az emberi szervezet és a sejtek működéséről gondolt. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az élet és a halál mégsem állítható egyértelmű oppozícióba, és van egy harmadik, köztes létállapot is, melynek jelentőségét eddig egyetlen, hasonló igényű tudományos projekt sem mérte fel. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, lapozz tovább: minden további részletet megismerhetsz a galériában!

A tudósok megfigyelték, hogy miután egy szervezet elpusztul, egyes sejtek nemcsak tovább élnek, de olyan tulajdonságokra is szert tehetnek, melyek a meghalt élőlény élettartama alatt nem is jellemezték őket.
Kattints a további képekért!

Friss megfigyelések szerint akár 23 százalékkal is csökkenhet a halálozás kockázata a nők körében, ha ezt az étrendet kezdik el követni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Sztárok
A kultikus szappanopera egykori főszereplői közül már csak nagyon kevesen élnek, van azonban egy színésznő, aki a sorozat fénykorában egy rendkívül fontos mellékfigurát keltett életre, és még mindig...
Lifestyle
Sportrajongókkal beszélgettünk tegnap, hogy mennyire zavarja őket, hogy nem nézhetik a tévében a tavalyi Bajnokok Ligája döntő visszavágóját. A leleményesebbek az illegális streamet választják majd.
Lifestyle
A Meta fokozott adatvédelmi, illetve szülői felügyeletet vezet be a 18 éven aluli felhasználók Instagram-fiókjaiban. A cél a közösségi média ezen korcsoportra gyakorolt negatív hatásainak mérséklése...