Ismeretlen Mozart szerzemény került elő a semmiből

Wolfgang Amadeus Mozart valószínűleg tizenéves korában komponálta a művet, amit még nagyon kevés ember hallhatott a világon.

Egy új Mozart szerzeménnyel bővül a repertoár

A gyerekek valószínűleg megőrülnének az iskolában, ha Mozart teljes nevét meg kellene tanulni, ami hivatalosan így néz ki: Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Mi is maradunk a rövidebb változatnál a cikkünkben.

Mozartot a zenei történelem egyik legnagyobb géniuszának tartják, aki már gyermekkorában is rendkívüli tehetséget mutatott. Édesapja, Leopold Mozart, maga is zeneszerző és zenetanár volt, aki korán felismerte fia tehetségét és támogatta a fejlődését.

Mozart már ötéves korában komponált, és hatévesen már Európa-szerte koncertezett. Apja több európai turnéra is elvitte, ahol a fiatal Mozart csodagyerekként lépett fel királyi udvarokban és nemesi családok előtt. Ezek az utazások nemcsak zenei tapasztalatokat hoztak számára, hanem lehetőséget adtak arra is, hogy megismerkedjen a kor legnagyobb zenészeivel és zeneszerzőivel.

Most egy új Mozart szerzemény került elő a semmiből! A galériánkban megmutatjuk, hogyan!

Mozartnak állítólag fotografikus memóriája volt a zenére, ami lehetővé tette számára, hogy egyetlen hallás után tökéletesen lejegyezzen egy zeneművet. Ez valóban elképesztő tehetség.
Kattints a további képekért!

A mai korban már szinte szerelmeslevélnek tűnhet az a levél, amit Mozart egykor nővérének írt, azonban saját korában csak rajongását fejezte ki szeretett nővére iránt a zeneszerző.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Fellélegezhetünk: elvonult a Boris nevű, idehaza és más európai országokban is komoly áradásokat okozó ciklon, ez viszont nem jelenti azt, hogy visszatérne az augusztus végét, szeptember elején uraló...
Lifestyle
Te sem gondoltad volna, hogy a porszívó még erre is jó, igaz?
Home&Design
Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.