Lifestyle

Ne dőlj be, ha te is a gyermeked nevében kapsz SMS-t: agyafúrt csalásról van szó, ami könnyen megtéveszthet

Vadonatúj módszerrel próbálkoznak az internetes csalók: ezúttal kifejezetten a gyermekes felhasználók kerültek a célkeresztjükbe, ám szerencsére könnyedén kiszűrheted a gyanús üzeneteket, s elkerülheted, hogy megkaparintsák a személyes adataidat, vagy - rosszabb esetben - a pénzedet.

Folyton finomítják a módszereiket

Ma voltaképpen már nem telik el úgy nap, hogy ne fejlesztenének ki valamilyen új módszert a felhasználók érzékeny személyes adataira, esetleg pénzére pályázó internetes csalók. Ahogy a 24.hu cikke is említi, a rosszindulatú támadók az alkalmazások egyre szélesedő palettáját aknázzák ki, s ma már egyre gyakrabban küldenek gyanús, de a felhasználók megtévesztésére többnyire mégiscsak alkalmas e-maileket, SMS-eket a Netflix, a posta, a rendőrség, vagy épp valamelyik futárszolgálat nevében. Ha kellő rutinnal és éberséggel rendelkezel, akkor gond nélkül kiszűrheted a problémás üzeneteket, és elkerülheted, hogy bármiféle kellemetlenség érjen, de a csalók sajnos folyton finomítják a módszereiket, a meglepetés ereje pedig még azon potenciális áldozatokra is komoly hatást gyakorol, akiket egyébként nem könnyű átejteni. Sajnos a csalók most ismét akcióba lendültek, s ezúttal a gyermekes felhasználók kerültek a célkeresztjükbe.

A csalók tehát most a szülőket bombázzák SMS-ekkel, ráaadásul olyan üzeneteket küldenek, melyeknek - tartalmukból kifolyólag - eléggé egyszerű bedőlni.
Kattints a további képekért!

Sajnos egyre több mezei felhasználó van kitéve a rosszindulatú támadások veszélyének: már a Gmail- és a Facebook-fiókunk sincs biztonságban. A TechCrunch szerencsére nemrég elárulta, hogyan győződhetsz meg róla, hogy feltörték-e valamelyik kulcsfontosságú online fiókodat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
A kultikus szappanopera egykori főszereplői közül már csak nagyon kevesen élnek, van azonban egy színésznő, aki a sorozat fénykorában egy rendkívül fontos mellékfigurát keltett életre, és még mindig...
Lifestyle
Sportrajongókkal beszélgettünk tegnap, hogy mennyire zavarja őket, hogy nem nézhetik a tévében a tavalyi Bajnokok Ligája döntő visszavágóját. A leleményesebbek az illegális streamet választják majd.
Lifestyle
A Meta fokozott adatvédelmi, illetve szülői felügyeletet vezet be a 18 éven aluli felhasználók Instagram-fiókjaiban. A cél a közösségi média ezen korcsoportra gyakorolt negatív hatásainak mérséklése...