Soha ne tárold ezen a helyen a tojást: hamarabb megromlik és veszít a frissességéből, ha mégis így teszel

Végre eldőlt egy évtizedes vita, hogy hol is kéne pontosan tárolni a tojást annak érdekében, hogy hosszú ideig eltartható legyen.

Megosztó kérdés

Az embereket hosszú ideje lázban tartja az a kérdés, hogy hol is van valójában a tojás helye a konyhán belül: vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy a hűtőn kívül bárhol máshol tárolják, míg egyesek vásárlás után sem teszik be az élelmiszert a frigóba, hanem a konyhapulton vagy a spájzban tartják azt felhasználásig. Nos, ahogyan a Mirror is írja, a szakértők szerint Nagy-Britanniában az utóbbi az elterjedt, míg az amerikaiak többsége a hűtőszekrényben tárolja a tojásokat – de vajon melyik nemzet csinálja jól? Dr. Boluseo brit állatorvos elárulta, hogy szakmájához hozzátartozik az is, hogy felelős az állatokért egészen addig, míg azok a tányérra nem kerülnek, így a tojás-vita kérdéskörét is alaposan körbejárta. Galériánkból megtudhatod, milyen véleményen van Dr. Boluseo, aki megosztotta az élelmiszer-felügyelők véleményét is a témával kapcsolatban!

Boluseo azt javasolja, hogy a tojásokat a hűtőszekrényben kell tárolni az állandó hőmérséklet miatt, ez ugyanis meghosszabbítja az eltarthatóságukat: mint mondja, a frigóban lévő hideg nem szükségszerűen kötelező a tojások szempontjából, az élelmiszer azonban tovább friss marad, ha ott tartjuk. A szakember azt is elárulta, miért van az, hogy a szupermarketben nem hűtik a tojásokat.
Kattints a további képekért!

Nem minden konyhai tipp olyan hasznos és biztonságos, mint elsőre gondolnánk. Néhánynak egyenesen életveszélyes következményei is lehetnek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
II. Erzsébet szívügyének tekintette, hogy Meghan Markle beilleszkedjen a brit királyi családba, éppen ezért hajlandó volt vele kapcsolatban kivételt tenni egy fontos kérdésben.
Fashion&Beauty
Kamilla királyné ezúttal nem fenséges estélyiben vagy tekintélyt parancsoló kosztümszettben keltett nagy szenzációt, hanem egy átlagos, mégis feltűnően csinos őszi ruhában.
Lifestyle
A Halak életében újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!