Lifestyle

Megszólalt a HR-szakértő: muszáj hazudnod, ha ezt a kérdést kapod az állásinterjún

Egy állásinterjú mindig stresszes szituáció: a jelöltek többsége már a meghallgatás előtt is feszeng, és ha a beszélgetés közben kínos kérdést kap, még lefagyni is hajlamos. Ezen az áldatlan állapoton igyekszik segíteni egy kíméletlenül őszinte HR-szakértő.

Amikor hátrányt jelent az őszinteség

Egy állásinterjú minden esetben stresszes szituáció: a jelöltek többsége jellemzően már a meghallgatás előtt is feszeng, ha pedig elkezdődik a beszélgetés, egyesekben az elviselhetetlenségig növekszik az idegesség. Mindeközben pedig még meg is kell győzniük az interjúztatót arról, hogy ők a legalkalmasabbak a pozíció betöltésére, és a váratlan keresztkérdéseket is irigylésre méltó rugalmassággal és eleganciával kell megválaszolniuk. Ez a mindennapokban korántsem egyszerű feladat, egy tapasztalt HR-szakértő viszont nemrégiben elárulta, melyik az a kérdés, melyre sosem szabad őszintén felelned - írja az Express.

Amennyiben azt a kérdést szegeznék neked az állásinterjún, hogy beadtad-e a jelentkezésed más cégekhez is, soha ne felelj nemmel - tanácsolja Anna Papalia karrierguru, aki szerint az őszinteség ebben a helyzetben nem nyerő taktika.
Kattints a további képekért!

A tapasztalt álláskeresőket is elöntheti az izgalom, ha egy munkára jelentkeznek, amit nagyon szeretnének megcsípni. Egy kis feszültséggel nincsen baj, de van egy ordító hiba, amit sokan elkövetnek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Fashion&Beauty
Kamilla királyné ezúttal nem fenséges estélyiben vagy tekintélyt parancsoló kosztümszettben keltett nagy szenzációt, hanem egy átlagos, mégis feltűnően csinos őszi ruhában.
Lifestyle
A Halak életében újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Egészség
Sokan nem is tudják, hogy mennyire fontos a D-vitamin a szervezet számára. Azonban miért kell szednünk ebben az időszakban?