Fashion&Beauty

Ápold a bőröd a CeraVe segítségével!

Ahogy a nyári hónapok véget érnek, sokan észrevesszük, hogy a bőrük állapota romlott a forró napsütés és az intenzív UV-sugárzás hatására. A CeraVe szerint a hatékony bőrápolás ilyenkor különösen fontos, hiszen a bőrünknek szüksége van regenerációra és megfelelő ápolásra, hogy visszanyerje természetes egyensúlyát és ragyogását. A nyári időszakban a bőr hajlamosabb a dehidratációra, a pigmentációs problémákra és az apró ráncok megjelenésére, melyeket a napfény okoz.

Gyengéd tisztítás a CeraVe segítségével

A napvédő krémek, az izzadság és szennyeződések eltömíthetik a pórusokat, ezért olyan tisztítószert érdemes választani, ami mélyen, de kíméletesen tisztít. A micellás vizek vagy a gyengéd habok ideálisak erre a célra. A CeraVe azt javasolja, hogy kerüld a durva, szárító hatású, alkoholos termékeket, mert ezek még inkább kiszáríthatják a már így is megviselt bőrt.

Cerave Moisturizing Cream - Femcafe

Hialuronsav: nedvesség-megkötés ezerszeres mennyiségben

A nyári hónapokban a bőr sok nedvességet veszít, ezért olyan hidratáló krémeket érdemes használni, amelyek gazdagok antioxidánsokban és vitaminokban. Ezek az összetevők segítenek helyreállítani a bőr hidratációs szintjét. A hialuronsav például kiválóan alkalmas erre a célra, mivel képes megkötni a vizet a bőr mélyebb rétegeiben, méghozzá – kapaszkodj meg – saját súlyának ezerszeresét.

Az antioxidánsok, mint a C-vitamin és az E-vitamin a CeraVe szerint is nélkülözhetetlenek, hiszen támogatják a bőrt a regenerációs folyamatban. Ezek az anyagok segítenek semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek a napfény hatására képződnek. Az antioxidánsok erősítik a bőr védőrétegét, és hozzájárulnak annak megújulásához.

Fényvédelem az őszi hónapokban is!

Az arcpakolások is remek eszközei a nyár utáni bőrápolásnak. Heti egyszer vagy kétszer érdemes használni olyan maszkokat, amelyek tápláló összetevőket tartalmaznak. Az aloe vera, a zöld tea kivonat és a zabpehely például kiváló választás, mivel nyugtatják és hidratálják a sérült bőrt.

Ne feledkezz meg a napvédelemről sem, hiszen az ősz elején is fontos a bőr védelme az UV-sugárzástól. Bár az UV-sugárzás ilyenkor már nem olyan erős, mint nyáron, a bőr védelmét nem szabad elhanyagolni. Válassz olyan fényvédőt, amely könnyű textúrájú, hogy ne tömítse el a pórusokat.

CeraVe termékcsalád - Femcafe

CeraVe retinol az éjszakai bőrápoláshoz

Az éjszakai bőrápolásra külön figyelmet kell fordítani. Az éjszaka folyamán a bőr regenerálódik, ezért olyan termékeket érdemes használni, amelyek támogatják ezt a folyamatot. A retinol tartalmú krémek például serkentik a sejtek megújulását és csökkentik a finom vonalak megjelenését. Az alvás minősége is befolyásolja a bőr regenerációját, ezért ügyelj arra, hogy elegendő pihenést biztosíts magadnak. A bőröd állapotának javítása hosszú távú folyamat, amely türelmet és kitartást igényel. A rendszeres ápolás és a megfelelő termékek használata azonban jelentős eredményekhez vezethet.

Az intenzív napfény, a magas hőmérséklet és a páratartalom szorosan összefüggésbe hozható különféle bőrproblémákkal. Az UV sugárzás nem csupán barnítja a bőrt, de súlyos károsodásokhoz is vezethet. A napégés az egyik leggyakoribb probléma, amely hanem hosszútávon bőröregedést és pigmentációs zavarokat is okozhat.

Pattanások és mitesszerek? A hőség után ezeket is érdemes kezelni!

A megnövekedett hőmérséklet és páratartalom miatt a verejtékmirigyek túlzottan működhetnek, amitől a bőr olajosabbá válhat. Ez a folyamat könnyen eltömítheti a pórusokat, növelve a mitesszerek kialakulásának kockázatát. A pattanások megjelenése is gyakori jelenség, amelyet a fokozott izzadás és a többlett faggyútermelés okozhat. Az antibakteriális hatóanyagokat tartalmazó arclemosók és a gyulladáscsökkentő krémek segíthetnek e probléma kezelésében. A napi arcmosás és a mélytisztító tonikok használata nagymértékben hozzájárulhat a bőr tisztán tartásához.

Nedvességet a bőrnek!

A bőr kiszáradása szintén gyakori probléma a nyári hónapokban. A meleg, száraz levegő és a klórtartalmú medencék vize kiszárítja a bőrt, ami hámláshoz és irritációhoz vezethet. A hidratáló krémek és testápolók rendszeres használata elengedhetetlen a bőr nedvességszintjének fenntartásához. Az aloe vera gél és a hialuronsavat tartalmazó készítmények különösen hatékonyak a bőr hidratálásában.

Az őszi időszak tehát kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bőrünknek megadjuk mindazt a törődést és ápolást, amit a nyári hónapok alatt elveszített. Érdemes az őszi arcápolási rutint személyre szabni, figyelembe véve a saját bőrtípusunk és igényeink, hogy bőrünk a lehető legtovább megőrizze fiatalságát és szépségét.

CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanse - Femcafe

CeraVe: Hidratálásra minden bőrtípusnak szüksége van!

A forró nyári hónapok után a bőr különösen nagy odafigyelést igényel. Az intenzív napsugárzás, a sós tengervíz, valamint a légkondicionálók száraz levegője mind-mind negatívan hatnak a bőr állapotára.

A hidratálás alapvető fontosságú minden bőrtípus esetében. Az arcbőrünk felületén található zsírréteg segít megőrizni a nedvességet, azonban a külső tényezők hatására ez a védelem meggyengül. A CeraVe is hangsúlyozza, hogy a minőségi összetevőket tartalmazó termékek hozzájárulnak a bőr rugalmasságához és puhaságához. Az őszi meleg hetekben még mindig a könnyű hidratáló krémek javasoltak, de ahogy kezd hűvösebbé válni az időjárás, úgy érdemes gazdagabb arckrémre váltani.

Szerezd be a Cerave termékeit szuper áron a Dermo.hu webshopról.

Írta: Kiss Anita

A cikkhez tartozó galéria: 
Ápold a bőröd a CeraVe segítségével!
Ápold a bőröd a CeraVe segítségével!
Ápold a bőröd a CeraVe segítségével!
Ápold a bőröd a CeraVe segítségével!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
Sztárok
Bár Angelina Jolie-t a mai napig a világ egyik legszebb nőjének, egy igazi dívának tartják, sokan úgy vélik, Brad Pitt új, 29 évvel fiatalabb szerelmének szépsége még a színésznőén is túltesz.
Home&Design
Különleges megoldás került elő Ryan Gosling és Eva Mendes konyhájából, amit a szemfüles rajongók szúrtak ki.
Lifestyle
A Halak életébe újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!