Árvíz: ez a katasztrófa tényleg több millió ember halálát okozta, lélekölő visszagondolni rá

Magyarországon most mindenki az árvízről beszél, de sokan felteszik a kérdést, hogy melyik volt a legpusztítóbb áradás a világtörténelemben?

Ez az árvíz egy hosszú száraz időszak után okozott hátborzongató katasztrófát

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a hirtelen jött rossz időjárás miatt Magyarországnak is fel kellett készülnie az árvíz elleni védekezésre.

Pintér Sándor belügyminiszter a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, hogy hazánk száz százalékosan készen áll, így a medrében tudják tartani a Dunát, és a mellékfolyókat. Amennyiben ez nem lehetséges, az ideiglenes tározókba engedik a vizet annak érdekében, hogy lakott területet ne érjen el az ár.

Láng István országos vízügyi főigazgató elmondta, hogy a Duna szerdán a Szigetközben Nagybajcson tetőzik, csütörtökön és pénteken Komárom-Esztergom térségében, szombaton és vasárnap pedig Budapesten. A vízszint várhatóan 30-40 centiméterrel a 2013-as szint alatt marad, de a rakpartokat valószínűleg sokáig lezárva fogják tartani. Hála égnek nálunk nem lesz annyira súlyos a helyzet, mint mondjuk Bécsben.

Azonban melyik volt a világ legnagyobb árvize, ami több millió ember halálát okozta a történészek szerint? A galériánkból kiderül!

A világ legnagyobb és legtöbb halálos áldozatot követelő árvize az 1931-es kínai áradás volt, amely a Sárga-folyó mentén történt. Ez az áradás a történelem legpusztítóbb természeti katasztrófái közé tartozik, és becslések szerint több millió ember életét követelte.
Kattints a további képekért!

Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, hogy a 2013-as árvízhez hasonló, vagy azt meghaladó magasságot ér majd el a Duna és a Lajta vízszintje, így a két folyón kiemelt védekezésre van szükség.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A Halak életébe újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Home&Design
Különleges megoldás került elő Ryan Gosling és Eva Mendes konyhájából, amit a szemfüles rajongók szúrtak ki.
Egészség
Sokan nem is tudják, hogy mennyire fontos a D vitamin a szervezet számára. Azonban miért kell szednünk ebben az időszakban?