Nagy Katica

A leginspirálóbb fiatal tehetség kategória jelöltje
Színésznő, asztrológus

Bemutatkozás

2019-ben végeztem a budapesti Színház-és Filmművészeti egyetemen. Azóta számos színházi, tévés és filmes produkcióban volt lehetőségem részt venni szabadúszó színészként. Napi rendszerességgel szinkronizálok 9 éves korom óta, ez jelenleg is a munkám szerves része és nagyon közel áll a szívemhez. Tavaly kezdtem színészmesterséget tanítani egy filmes intézményben, a Lumiére filmiskolában. Ez teljesen felvillanyozott, nagyon érdekes élmény volt számomra. Szeretnék emberekkel foglalkozni a jövőben, érdekel mások fejlesztése, a tehetségük kibontakoztatásában való segítségnyújtás. Mindemellett hobbiszinten kezdtem asztrológiával foglalkozni évekkel ezelőtt, azonban ez mára hivatássá nőtte ki magát. Vegán vagyok, szabadidőmben szeretek főzni.

Életkor

29

Sikerek

Azt tartom a legnagyobb eredménynek, hogy színészként egészséges és optimista ember tudtam maradni. Ennek azt hiszem az volt a személyes záloga, hogy minden körülmények között meg tudtam őrizni a saját szuverenitásomat és szabadságomat. Szabadúszó lettem, így nem vagyok kiszolgáltatva senkinek, bár ezáltal sokkal bizonytalanabb a helyzetem, mégis megszerettem ezt az állapotot, rengeteg adrenalint, bizonyítási vágyat és teret ad. Számomra a művészet egyenlő a szabadsággal, igyekszem mindig ennek megfelelően meghozni szakmai döntéseimet a pályán.

Díjak

  • 2019. Los Angelesi Magyar Filmfesztivál – Shooting Star díj – Rossz Versek című film
  • 2021. Bujtor István Filmfesztivál – Legjobb női főszereplő – Magdolna című film
  • 2023. Los Angelesi Magyar Filmfesztivál – Legjobb női főszereplő – Semmelweis című film

Motiváció

Csodálatos családom és barátaim vannak, akik átsegítenek minden nehézségen. Abszolút védőhálóként működnek. Igyekszem ezt szeretettel, megértéssel, figyelemmel viszonozni.

Inspiráció

Az élet, a valóság és annak megértése a legnagyobb inspirációs forrás számomra. Szeretném a legmélyebb rétegeiben megérteni az emberi életet. Az érzéseink és gondolataink annyira bonyolultak, hogy egy élet is kevés arra, hogy megértsük azokat.

Hogyan lendülsz át az esetleges mélypontokon, mi segít?

Kegyetlenül őszinte vagyok önmagammal a nehéz helyzetekben és ez segít. A szembenézés, beismerés a legnagyobb bátorság, az erő forrása tud lenni. Szerintem az újjászületés első lépése önmagunk tisztánlátása. Vitás helyzetekben mindig a kommunikáció segít, ez tud harmóniát hozni.

Mi inspirált arra, hogy ezt a pályát/területet válaszd?

Kezdetben ösztönös vágy volt. Később rájöttem, hogy a színészet segítségével igazán mélyen megismerhetem magamat, ezáltal fejlődhetek emberileg. Számomra ez a szakma az önmagamhoz vezető utat jelenti.

Mit javasolsz azoknak - legyenek akár fiatalok vagy újrakezdők -, akik még keresik az útjukat?

Legyetek szabadok és bátrak, ne féljetek senkitől és semmilyen akadálytól. Csak saját magatoknak akarjatok megfelelni.

Hogy látod a nők helyzetét a saját területeden?

Azt látom, hogy ugyan lassabban, de változik minden. A mi generációnk már a szabadságot hirdeti és gyakorolja. Ez a nők helyzetére is kiterjed.

Milyen érzések fogtak el, amikor megtudtad, hogy az Inspiráló Nők Díjra jelöltünk?

Nagyon örültem, megtisztelő!

Ismerd meg Nagy Katicát és add le voksodat a lap alján található Szavazok! gombra kattintva!