Lifestyle

Közvélemény-kutatás: egyenesen döbbenetes, mit mondtak a magyarok a palackvisszaváltási rendszerről

A rendszer bevezetésének talán legfontosabb pozitív hatása, hogy a magyar lakosság 5 százaléka elkezdte szelektíven gyűjteni a palackokat.

Végre kiderült, hogy vizsgázott a rendszer

A Publicus a Népszava megbízásából készítette el azt az új közvélemény-kutatást, mely felmérte, mi a magyar lakosság véleménye a nemrégiben bevezetett palackvisszaváltási rendszerrel (DRS) kapcsolatosan - írja a hvg.hu. A felmérés fényt derített rá, hogy az emberek 69 százaléka vásárol 50 forintos visszaváltási díjjal terhelt műanyag-üveg-fém palackos italokat, s 54 százalékuk már váltott is vissza ilyeneket. De vajon mi a magyarok véleménye a rendszerről? Megérte bevezetni? Inkább az előnyeit, vagy esetleg a hátrányait domborították ki a közvélemény-kutatás során? Lapozz tovább, galériánkban az összes felmerülő kérdésedre választ kapsz!

A megkérdezettek 56 százaléka szerint a palackvisszaváltási rendszer jó céllal indult, kivitelezése azonban voltaképpen nem sikerült.
Kattints a további képekért!

A REpont applikáció a segítségünkre lehet, azonban még rengeteg hiba van a magyar rendszerben. Megmutatjuk, hogy melyek a leggyakoribbak!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Egészség
A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy népszerű édesítő túlzott fogyasztása felgyorsíthatja az öregedés folyamatát.
Utazás
A hét második felében még 25-30 Celsius-fokos napi csúcsokra van kilátás, vasárnap viszont újabb jelentős fordulóponthoz érkezik hazánk időjárása.
Lifestyle
Az egész világháló beleremegett, amikor két héttel ezelőtt a Linkin Park bejelentette, hogy új énekesnőjükkel és dobosukkal visszatértek a zenei vérkeringésbe. A kultikus banda azóta nem csupán a...