Lifestyle

Válás női szemmel: befutott az év legjobban várt magyar filmjének lehengerlő előzetese

Az Egy nap című 2018-as családi drámát is jegyző magyar filmrendező, Szilágyi Zsófia most új nagyjátékfilmmel rukkolt elő: a Január 2. című alkotás világpremierjére a 81. Velencei Filmfesztiválon, a Biennale College – Cinema szekcióban kerül sor. A film egy válás krónikája lesz, méghozzá női szemszögből elmesélve.

Egy különköltözés históriája

A Január 2. egy különköltözés története. Klára és Áron válnak, a költözésben Klárának egy barátja, Ági segít. Ági szerez egy autót, és reggel 8-ra megérkezik a ház elé. Tél van, január. Az eseményeket Ági nézőpontjából látjuk. A pakolás egész nap tart. Összesen hét kört írnak le a régi lakás és az új albérlet között, és bár ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, minden kör más - írja a forgalmazó Cirko Film Szilágyi Zsófia alkotásáról.

Szilágyi Zsófia a Cannes-ban bemutatatott Egy nap című első nagyjátékfilmjének nemzetközi és hazai sikere után a következő alkotását a velencei Biennale College kisköltségvetésű, első és második filmeket támogató programjának keretében készítette el. A College a pályázaton nyertes filmterveket 200 000 eurós támogatásban részesíti. A filmeknek további forrás bevonása nélkül, nagyjából 9 hónap alatt kell elkészülniük, hogy a következő velencei filmfesztiválon bemutathassák őket.

A Január 2.-át 2024 elején, Budapesten forgatták. Főszereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készült, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.
Kattints a további képekért!

A világ egyik legsikeresebb írónője, Colleen Hoover híres regényéből készült romantikus dráma, a Velünk véget ér augusztus 15-én debütál a magyar mozikban. A premier előtti vetítésre többek között Stana Alexandra, Iszak Eszter és Görgényi Fruzsina is hivatalos volt, akik őszintén elmondták a véleményüket a filmről a Femcafe-nak.

Leadfotó: YouTube

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Sztárok
Még augusztusban született meg Hailey és Justin Bieber első gyermeke. Nagy kérdés, hogy milyen apuka lesz majd a világsztárból, aki egykor a tinik bálványa volt.
Sztárok
Meryl Streep közelmúltbeli outfitje kétségtelenül az Emmy-gála történetének egyik leggyönyörűbb szerelése volt, amire jó ideig biztosan emlékezni fogunk még.
Sztárok
Az amerikai marketinges lány kalandjai ezúttal Rómában folytatódnak, de az biztos, hogy Párizst sem hagyja végleg magára.