Időjárás: ez lesz a legpokolibb nap jövő héten, amikor a légkondi aranyat fog érni mindenhol

Eddig nem volt olyan nagy drámai forróság, de mindenki tudta, hogy az augusztus még fog hozni hőhullámot. Mutatjuk, hogy melyik napokon nem fogsz tudni meglenni légkondi nélkül.

A mai naptól, vagyis vasárnaptól egészen jövő hét péntekig a teljes országra II. fokú hőségriasztást rendelt az országos tisztifőorvos

Kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjunk a tűző napon. Védjük bőrünket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. A szabadban végzett intenzív fizikai tevékenység, például munkavégzés vagy hosszantartó sportolás hőgutát okozhat.

Ajánlatos naponta több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. Ha van légkondicionáló berendezésünk, időnként kapcsoljuk be, de a hőfokot ne állítsuk 27 foknál alacsonyabbra.

A Hungaromet előrejelzése szerint hétfőn a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre lehet számítani, csapadék általában nem lesz, de késő estétől az északnyugati határszélre záporos, zivataros csapadéktömb sodródhat be. A szél többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 37 fok között várható, északkeleten pár fokkal alacsonyabb marad.

A következő napon napos, többnyire száraz idő várható, inkább csak északnyugaton, északon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar már az éjszakai, hajnali óráktól kezdve. Az északkeleti, keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum általában 17 és 24 fok között alakul. Délutánra 29 és 38 fok közé melegszik fel a levegő, északkeleten lesz kevésbé meleg, délen pedig forróbb az idő.

Melyik lesz azonban a legpokolibb nap, amikor lehet a 40 fokot is átléphetjük? A galériánkból kiderül!

Szerdán is napos időre kell számítani, csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban általában 17-24 fok várható, de északkeleten több fokkal hűvösebb lehet az éjszaka. Délutánra 29 és 39 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz kevésbé meleg az idő.
Kattints a további képekért!

Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a villanyszámlát.

Leadfotó: Flickr - Illusztráció

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Home&Design
Anne Hathaway merész és egyedi előszobája bemutatja, hogyan lehet egy tér egyszerre rendezett és kifinomult, mégis élettel teli és személyes. A minimalizmus és a maximalizmus találkozása a 2025-ös év...
Lifestyle
Ezzel az egyszerű, de hatékony módszerrel biztos lehetsz abban, hogy a ragtapaszod hosszabb ideig a helyén marad, és megfelelően védi a sebedet. Próbáld ki, és tapasztald meg a különbséget!
Fashion&Beauty
Ezek a stílusos és elegáns cipők már évek óta hódítanak a divatvilágban, de minden évben visszatérnek, hogy újra megörvendeztessenek minket.