Ez a leghatékonyabb gyógyfürdős tipp rossz alvóknak - nem csoda, hogy sokan erre esküsznek

Számos hazai gyógyvízben található egy olyan összetevő, amely stresszoldó és nyugtató hatással rendelkezik, ráadásul segít enyhíteni az alvásproblémákat is.

Brómos gyógyvizek

A 19. században felfedezett bróm gyorsan népszerűvé vált az orvostudományban, mivel kiderült, hogy nyugtató hatással van az idegrendszerre. A kálium-bromidot és a nátrium-bromidot sokáig használták gyógyszerként az idegkimerültség, álmatlanság és epilepszia kezelésre is. A bróm ionos formában megtalálható a tengerek vizében, és olykor meglepően magas koncentrációban fordul elő a felszín alatti vizekben is. Azok a termálvizek, amelyek bromidion-tartalma meghaladja az 5 mg/litert, brómos vizeknek nevezzük.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen jótékony hatással van a szervezetünkre, ha rendszeresen fürdünk brómos gyógyvizekben, és mely hazai fürdőkben tehetjük ezt meg, akkor kattints a galériára:

Mi mindenre jó? A brómos gyógyvizekben végzett fürdőkúrák hatására csökkenhet a feszültség, az idegesség és enyhülhetnek az alvásproblémák is. Ez hozzájárulhat a betegségek megelőzéséhez, mivel a kialvatlanság és a vegetatív idegrendszer problémái hozzájárulnak számos egyéb egészségügyi probléma kialakulásához is.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Termal Online

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A Vízöntőre végre rátalálhat a nagy szerelem! Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Egészség
Egy orvos szerint már a fiatalabb korosztály, akár 30-40 évesek is bekerülnek ilyen tünetekkel az osztályra. A legfontosabb továbbra is a megelőzés, mert egy agyvérzés tönkre teheti az életünket.
Egészség
Minőségi és higiéniai szempontok miatt érdemes kétszer is meggondolni, hogy használod-e őket.