Buddha 5 legfontosabb tanítása, amely megváltoztathatja az életünket

Ezek az alapelvek mindannyiunk számára útmutatást nyújthatnak egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet felé.

Mindenkinek fontos lehet, aki a belső békére és a szenvedés megszüntetésére törekszik

Buddha, azaz Gautama Sziddhártha, a világ egyik legnagyobb vallási és filozófiai alakja, aki több mint 2500 évvel ezelőtt élt. Az általa hirdetett tanítások, melyek a buddhizmus alapját képezik, máig hatással vannak milliók életére szerte a világon. Buddha élete és tanításai a szenvedés megszüntetésére és a belső béke elérésére irányulnak. Számos tanítása közül kiemelkedik öt olyan alapelv, melyek különösen fontosak és meghatározóak a buddhista filozófia szempontjából. Részletek a galériában!

Az első fontos tanítás a Négy Nemes Igazság. Ez az alapja minden buddhista tanításnak, és maga Buddha is a megvilágosodása után ezt hirdette először. A Négy Nemes Igazság első pontja, hogy az élet szenvedéssel teli. A második igazság, hogy a szenvedés oka a vágy és a ragaszkodás. A harmadik igazság azt tanítja, hogy a szenvedés megszüntethető, míg a negyedik a szenvedés megszüntetésének útját, azaz a Nemes Nyolcrétű Ösvényt mutatja be. Ez az ösvény iránymutatást ad arra, hogyan éljünk helyes életet, hogy megszabaduljunk a szenvedéstől.
Kattints a további képekért!

A relativitáselmélet atyja nemcsak fizikusként alkotott maradandót, hanem gondolkodóként és filozófusként is mély nyomot hagyott a történelemben.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Fashion&Beauty
Időtálló, divatos és praktikus ruhadarab, amely egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat.
Lifestyle
Az Ikrek ma igazán sikeresnek érezheti magát. Napi horoszkóp.
Sztárok
Sabrina Carpenter egyre nagyobb teret hódít a fiatalok szívében, és mára a popzene egyik legígéretesebb sztárjává vált.