3 titka van csupán a hamisítatlan, házi zserbónak: így lesz olyan tökéletes, mintha csak a nagyi sütötte volna
Nincs olyan ember, aki ne rajongana a házi zserbóért, sokan azonban félnek attól, hogy elkészítsék, mert tévesen azt hiszik, túl sok buktató van a folyamatban – pedig a tökéletes végeredmény csupán 3 fontos lépésen múlik.
Emlékezetesen mennyei lesz
Hazánk nem csupán ízletes, hagyományos főételeiről híres, hanem a cukrászati remekműveiről is, a magyar konyha pedig gazdag választékát kínálja a desszertek szerelmeseinek. A sokféle finomság közül kiemelkedik a mennyei zserbó, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra és családi összejövetelekre, de akár szimpla vendégváróként is remekül megállja a helyét. Réteges tésztája, diós tölteléke és mázas teteje miatt ez az egyik legkedveltebb és legismertebb az itthoni sütemények között, s noha elkészítésének ma már számtalan módja, illetve variációja van, melyek egytől-egyig izgalmasak, a hamisítatlan, klasszikus verziót képtelenség letaszítani a trónról. De hogy mitől is lesz felejthetetlenül isteni és hibátlan ez az imádott édesség? Galériánkban eláruljuk!
A tejberizs egy igencsak népszerű desszert, s bár elkészítése könnyűnek tűnik, valójában a folyamat sok hibafaktort rejt; cikkünkben most eláruljuk, hogyan készítheted el a legideálisabb végeredményt!
Leadfotó: 123rf
Forrás: 24.hu