Ilyen színű tányérból egyél, ha fogyni akarsz: ezt az árnyalatot mindenképp kerüld el

Gondoltad volna, hogy a fogyást és a hízást is befolyásolhatja az, hogy milyen színű tányérból fogyasztod az ételt? Nos, mindennek pszichológiai okai vannak a szakértő szerint.

Te milyen színű tányérból eszel?

A fogyás nehéz dolog, és bizony a legtöbb embernek nem is megy könnyen, ami nem csoda, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy a súlycsökkenés valóban eredményes legyen hosszú távon is. A szakértők és dietetikusok szerint mindenképp érdemes elkerülni a drasztikus fogyókúrákat és csodákat ígérő diétákat: ehelyett a legjobb az, ha egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet követünk életvitelszerűen, valamint a rendszeres mozgást is beépítjük a mindennapjainkba. Persze vannak olyan trükkök, amelyekkel elősegíthetjük a plusz kilók eltűnését: ilyen például az almaecetes vagy citromos víz fogyasztása éhgyomorra, de napi két kanál lenmagolaj is segítségünkre lehet a hasi zsír felszámolásában. Nos, mint kiderült, az is, ha bizonyos színű tányérról eszünk – állítja Guna Bilande táplálkozási szakértő, aki úgy véli, egy árnyalatot mindenképp kerüljük el, ha fogyni szeretnénk. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Guna úgy véli, hogy a tányérok színe segíthet megszabadulni a nem kívánt kilóktól azáltal, hogy egyes árnyalatok csökkentik az éhséget és elnyomják az étvágyat, mindez pedig a nem szokványos színek pszichológiai hatásán alapul, amelyek kevésbé tetszetőssé tehetik az ételeket, ezáltal nem biztos, hogy annyit eszünk majd, mint amennyit alapból fogyasztanánk egy másik árnyalatú tányérról.
Kattints a további képekért!

Élete legkellemetlenebb pillanatait élte át, pedig csak egy ízletes vacsorára vágyott.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A különböző gyógynövényeket ősidők óta alkalmazzák természetes orvosságként a különböző betegségek, köztük a vírusfertőzések kezelésére, éppen ezért még a téli időszak kezdete előtt érdemes ezeket...
Home&Design
Már mindenki gondolkozik azon, hogyan tudna majd a hidegebb hónapokban kicsit spórolni a fűtésszámlán. Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben egy tapéta lesz a megoldás.
Sztárok
Mick Jagger most 32 éves lánya, Georgia 2008-ban robbant be a köztudatba manökenként, és rögtön akkora sikert aratott, hogy azóta is a divatipar egyik legnagyobb sztárjaként tündökül.