Teljesen kicsinálja a szíved ez a népszerű édesítőszer: szívrohamot is okozhat

Egy új tanulmány szerint az egyik közkedvelt cukorhelyettesítő növeli a szívroham kockázatát, így érdemes átgondolni, mennyit is fogyasztunk belőle.

A sztrók veszélye is fennáll

Manapság egyre többen próbálják a cukrot teljesen kizárni étrendjükből, melynek többnyire egészségügyi okai vannak, hiszen köztudott, hogy a cukor káros hatással van a szervezetünkre, és növeli az elhízás, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ám mint az egy friss tanulmányból kiderült, nem biztos, hogy egyes édesítőszerek annyira veszélytelenek: az egyikről például a kutatók megállapították, hogy szívrohamot és sztrókot is okozhat. Galériánkban találod a részleteket!

Ahogyan a Health is írja, az European Heart Journal nevű folyóiratban közzétett tanulmány összefüggésbe hozta az egyik, alacsony kalóriatartalmú ételekben és italokban található édesítőszert a szívroham és a szélütés magasabb kockázatával.
Kattints a további képekért!

Rengeteg újítás kerül elő a rákgyógyításban, ami emberek sokaságát érinti a világban. Ha az állatokat is bevetjük, akkor az óriási segítség lehet a korai felismerésben.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Mindenki volt gyerek címmel nyílik meg szeptember 25-én a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány művészeti projektjének kiállítása a budapesti Kastner Kommunity közösségi térben. A fiatal kortárs művészek...
Sztárok
A The Hollywood Reporter szólaltatta meg a sussexi hercegné egykori munkatársait, akik nem festettek hízelgő képet Harry 43 esztendős feleségéről.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy nem mindegy, hol tárolod a hűtőszekrényen belül a nyers húst felhasználás előtt? Nos, egy új kutatás szerint a legtöbben nem a megfelelő helyen tartják ezt az élelmiszert.