Teljesen kicsinálja a szíved ez a népszerű édesítőszer: szívrohamot is okozhat
Egy új tanulmány szerint az egyik közkedvelt cukorhelyettesítő növeli a szívroham kockázatát, így érdemes átgondolni, mennyit is fogyasztunk belőle.
A sztrók veszélye is fennáll
Manapság egyre többen próbálják a cukrot teljesen kizárni étrendjükből, melynek többnyire egészségügyi okai vannak, hiszen köztudott, hogy a cukor káros hatással van a szervezetünkre, és növeli az elhízás, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ám mint az egy friss tanulmányból kiderült, nem biztos, hogy egyes édesítőszerek annyira veszélytelenek: az egyikről például a kutatók megállapították, hogy szívrohamot és sztrókot is okozhat. Galériánkban találod a részleteket!
Rengeteg újítás kerül elő a rákgyógyításban, ami emberek sokaságát érinti a világban. Ha az állatokat is bevetjük, akkor az óriási segítség lehet a korai felismerésben.
Leadfotó: 123rf