Ezt az egyszerű trükköt vesd be jetlag ellen, hogy könnyebb legyen az átállás

Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást, és elkerülheted a jetlag tüneteként jelentkező erős fáradtságot és fejfájást.

Hatékony trükk jetlag ellen

A Mayo Clinic szerint a jetlag egy átmeneti alvászavar, amely bárkit érinthet, aki rövid időn belül, több időzónán utazik át. Egy hosszú távú repülőút során az időzónák közötti utazás miatt a tested biológiai ritmusa felborul, így ébren tart, amikor aludni szeretnél, és fáradt vagy, amikor ébren kellene lenned. Emellett a jetlag nappali fáradtságot, rossz közérzetet, éberségi problémákat és gyomorproblémákat okozhat, és bár ezek a tünetek pár napon belül elmúlnak, így is tönkretehetik az utazási terveinket.

Kattints a galériára és mutatunk egy egyszerű és hatékony trükköt, amelyre a gyakorlott utazók is esküsznek, és ha te is kipróbálod, akkor garantáltan gyorsabban győzheted le a jetlaggel járó kellemetlen tüneteket:

A szakértők szerint a leghatékonyabb módszer a jetlag ellen az, ha veszünk egy hideg zuhanyt vagy forró fürdőt, napszaktól függően. A hideg zuhany számos előnnyel járhat, többek között fokozza a keringést, ami gyors energialöketet ad, ha korán reggel száll le a gépünk, és ébren kell maradunk a nap hátralévő részében. Emellett a hideg víz hangulatjavító hatással bír, és serkenti a noradrenalin és a béta-endorfin termelődését is.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Pexels, forrás: Travel and Leisure

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
A budai várnál egy elég érdekes összkép fogadja a látogatókat. A látványt innentől kezdve a WC-k uralják.
Lifestyle
Kétszáznyolcvannál is több rosszindulatú Android-alkalmazást detektáltak a kiberbiztonsági szakemberek. A kártevők optikai felismerést használnak kriptopénz-tárca hitelesítő adatok ellopására a...
Sztárok
Emmy-díjat kapott Sabi Tulok magyar származású hangmérnök, a Beach Boys-dokumentumfilm egyik alkotója.