Így néz ki egy 44 ezer éves felolvadt állat, ami hátborzongató vírusokat is ránk szabadíthat

A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.

A tanulmányozása létfontosságú lesz

A farkasok (Canis lupus) a Canidae család tagjai, amelybe a kutyák, rókák és prérifarkasok is tartoznak. Az evolúciójuk során a farkasok számos változáson mentek keresztül, hogy alkalmazkodjanak a különböző környezeti feltételekhez.

Az első farkasszerű állatok a késő pliocén és a korai pleisztocén időszakban jelentek meg, körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt.

A farkasok háziasítása körülbelül 15 ezer évvel ezelőtt kezdődött, ezért is óriási szó, hogy most egy több mint 44 ezer éves állatot találtak meg a fagyban. A galériánkban megmutatjuk, hogyan is néz ki pontosan, és mit lehet róla tudni.

A modern szürke farkas (Canis lupus) körülbelül 300 ezer évvel ezelőtt jelent meg a késő pleisztocén időszakban. Azóta a farkasok számos alfaja alakult ki, amelyek különböző élőhelyeken élnek, beleértve Észak-Amerikát, Európát és Ázsiát.
Kattints a további képekért!

Farkasok élnek a Börzsönyben, de egyre több lesz a hiúz és a medve is.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Rajongsz a divatért? Ismerd meg, milyen új stílust hoztak be a divat legnagyobbjai a 2024-es Koppenhágai Divathéten!
Lifestyle
A Bakok ma nagyon figyeljen oda, mert csalás vagy átverés áldozatává válhat. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Október 9-én megnyitotta az Inspiráló Nők Díj szavazóoldalát a Femcafe.hu. A piac meghatározó női portálja hagyományt teremtve, immár hatodik alkalommal díjazza azokat a női teljesítményeket, amik...