Lifestyle

Moszkva elrendelte Navalnij özvegyének letartóztatását

A döntés értelmében két hónapra őrizetbe fogják venni Julija Navalnaját kiadatása vagy az Oroszországi Föderáció területén történő letartóztatása esetén.

Az indoklás szerint Julija Navalnaja szélsőséges szervezet tagja

A moszkvai Baszmannij kerületi bíróság kedden elrendelte Julija Navalnaja, a börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus külföldi száműzetésben élő özvegyének letartóztatását, azzal az indoklással, hogy a nő szélsőséges szervezet tagja - írja az MTI.

"Julija Boriszovna (Navalnij özvegyének leánykori neve - a szerk.) elrejtőzött az előzetes vizsgálatot folytató szervek elől, amiért körözést adtak ki ellene" – közölte a vádlott távollétében a törvényszék, amelynek döntése értelmében két hónapra őrizetbe fogják venni Julija Navalnaját kiadatása vagy az Oroszországi Föderáció területén történő letartóztatása esetén.

Alekszej Navalnij február 16-án, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 évi büntetését töltötte. A Kreml tagadja, hogy az orosz államnak vagy Vlagyimir Putyin elnöknek bármi köze lett volna halálához. Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat tájékoztatása szerint a politikus egy séta után hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette és meghalt.
Kattints a további képekért!

A vád szerint a színházi rendező és a dramaturg egy olyan darabot állítottak színpadra, mely "nyilvánosan igazolta a terrorizmus létjogosultságát".

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Sztárok
Az idei esztendőben is példaértékű személyiségek, népszerű közszereplők tűntek fel az Inspiráló Nők Estjén, ráadásul mindannyian kitettek magukért, megjelenésük mellett pedig nem lehet elmenni szó...
Sztárok
A Femcafe.hu nagyszabású díjátadó gáláján a csodaszép Lékai-Kiss Ramóna is részt vett, aki a jelölőbizottság egyik tagja volt idén.
Lifestyle
A Femcafe.hu hatodik alkalommal rendezte meg az Inspiráló Nők Díjátadót, ahol olyan ösztönző női példaképeket mutattunk be, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége például szolgálhat a...