Lifestyle

Ezeket a vitaminokat a hűtőben kéne tárolnod: kevésbé lesznek hatékonyak, ha máshova teszed őket

Vannak olyan étrend-kiegészítők, illetve vitaminok, amelyek frissebbek és hatékonyabbak maradnak, ha hűvösebb helyen tároljuk őket; cikkünkben ezeket soroljuk most fel!

Nem mindegy a hőmérséklet

Hiába érkezett el a nyárral a meleg, az immunerősítésre az év ezen szakaszában is oda kell figyelni. Ugyanúgy érdemes továbbra is vitaminokat, illetve egyéb jótékony étrend-kiegészítőket szedni, azonban akárcsak a tökéletes állagú és ízű sajttortának, bizonyos kapszuláknak is igencsak jót tesz a hűvösebb hőmérséklet, mert élő mikroorganizmusokat vagy érzékeny összetevőket tartalmaznak – a legfontosabb, hogy mindig tartsuk be a csomagoláson található tárolási útmutatást, tekintve, hogy a hűtés túlzott nedvességnek teheti ki a terméket, emiatt pedig romolhat a minőség. Ha a következő öt kiegészítőt a frizsiderben tároljuk, hosszabb ideig őrizhetjük meg szavatosságukat, mintha a lakás bármelyik másik pontjára helyeznénk őket; részletek a galériában!

Halolaj A halolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek könnyen oxidálódnak hő, fény és levegő hatására. Ez az oxidációs folyamat rontja az olaj minőségét, kellemetlen szagot és ízt okoz, valamint csökkenti a tápértékét. "A hűvösebb hőmérséklet általában megvédi a finom olajat az avasodástól, meghosszabbítja a hatékonyságát és lassítja a potenciális mikrobiális növekedést" - magyarázza Melissa Groves Azzaro táplálkozási tanácsadó.
Kattints a további képekért!

Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a rák az egyik leggyakoribb, gyógyíthatatlan betegség szerte a világon. De gondoltad volna, hogy már olyan apró dolgokkal is csökkentheted a kockázatát, mint bizonyos vitaminok szedése?

Leadfotó: 123rf

Forrás: EatingWell

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
Te is közéjük tartozol? Akkor légy óvatos a héten!
Lifestyle
Szívesen lennénk a helyükben: az alábbi három jegyre különlegesen jó hét vár.
Lifestyle
Nem is gondolnád, mennyi érv szól a nyári fogyókúra mellett, főleg, ha rendszeresen fogyasztod az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket, amik segítenek beindítani a karcsúsodást.