Utazás

Itt az utazási szezon és vele együtt az ágyi poloska invázió

Beköszöntött a nyár, sokan lelkesen tervezik vakációjukat, hogy kiszakadjanak a mindennapi élet nyüzsgéséből. Azonban az utazások növekedésével nő az esélye annak is, hogy nemkívánatos vendéggel találkozzanak a nyaralás alatt. Ez nem más mint a sokak által rettegett ágyi poloska. Nézzük mire is érdemes odafigyelni, hogy ne vigyél haza poloskát emlékül.

Felkészülés a poloska mentes utazásra

Az ágyi poloska irtás nem éppen házilag könnyen kivitelezhető kategóriába tartozik. Éppen ezért a tervezett utazás előtt fontos néhány óvintézkedést tenni. Vedd figyelembe, hogy kiválóan tudnak "potyautasként" utazni, és könnyen átvihetők egyik helyről a másikra bőröndökkel, ruhákkal.

Utazz kemény burkolatú bőrönddel, nehezebben tapadnak meg rajta a poloskák és általában kevesebb kiegészítő van ezeknél a típusoknál, ami kevesebb rejtekhelyet jelent. Célszerű a ruhákat szakadásmentes zsákokba tenni, így nem kell attól tartani, hogy rovarok bújnak meg. +tipp, a ragacsos ruhagörgő, minden felületet ellenőrizni lehet a segítségével, még az éppen rajtunk lévő ruhákat is.

Ágyi poloska ellenőrzés szálláshelyen

Az érkező és távozó vendégek miatt a szállodák tökéletes lehetőséget nyújtanak az ágyi poloskáknak, hogy potyautasként utazhassanak és terjedjenek szobáról szobára. Ezen kívül a szállások magas kihasználtsági arányt érnek el a nyári hónapokban, ami megkönnyítheti az ágyi poloskák számára, hogy új gazdákra találjanak.

Közhiedelemmel ellentétben az ágyi poloska nem higiéniai probléma; nem tesznek különbséget, megtalálhatók minden szállodában – a luxustól az olcsóbb szállásig – nagyban, kicsiben, tisztában vagy koszosban, valamint tömegközlekedésen, taxiban és sajnos repülőn és hajókon is. Alattomosak, és túlélik a szélsőséges hőmérsékletet. Az ágyi poloskákat a meleg, a vér és a szén-dioxid vonzza.

Extra tippünk: hogy ágyi poloska mentes maradj nyaraláskor

Amikor megérkezel a nyaralóhelyedre, csábító lehet a bőröndöt az ágyra dobni és azonnal kipakolni. Ne pakolj ki rögtön, hanem használd a telefonod zseblámpáját és vizsgáld meg a matracot ágyi poloskák után kutatva. Érdemes átnézni az ágyat, székeket és egyéb kárpitozott bútorokat. Ne feledd, nem csak a bogarakat kell keresned, hanem apró fekete pontok (az ürüléket) is. Ezen kívül kereshetsz még lárvabőrt vagy vérfoltokat. A petéket mint keresendő célpont a legtöbb esetben szinte lehetetlen megtalálni, így teljesen felesleges időhúzás ágyi poloska petéket keresni.

Mit tegyél, ha ágyi poloskát találtál a hotelszobában

Haladéktalanul értesítsd az ott dolgozó személyzetet, függetlenül attól, hogy milyen időpont van. A szálláshelyeknek rendelkezniük kell SOS protokollal ezekre az esetekre. Kérd, hogy haladéktalanul cseréljék ki a szobát. Azonban a szoba ne közvetlenül a fertőzött szoba fölött vagy alatt legyen, mivel a poloskák át tudnak jutni a falakon és a padlón keresztül.

Nagy fejfájást okozhat: hogy hoztál-e haza ágyi poloskát a nyaralásról

Fontos, hogy gondosan járj el amikor hazatérsz. Az ágyi poloskák akár hat hónapig is életben maradhatnak táplálkozás nélkül. Az első dolog, amit tenned kell, hogy a bőröndödet ne vidd be az ingatlanba. Azonnal tedd az összes ruhádat – még azt is, amit nem viseltél – egy zsákba és zárd be szorosan. Amikor lesz időd, vedd ki a ruhákat a zsákból és tedd őket a mosógépbe, vagy használj ruhagőzölőt. Megéri a fáradozást mivel rengeteg kellemetlenségtől szabadulhatsz meg ezek betartásával.

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Sztárok
Ismét beindultak a pletykák, hogy milyen lehet Michael Schumacher állapota, miután megjelent egy nyilvános eseményen.
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle