Utazás

Óriási változás jön Magyarországon a KRESZ-ben, a hanyag sofőrök már most retteghetnek tőle

A KRESZ-t hamarosan a modern és folyamatosan gyorsuló kor igényeihez szabhatják Magyarországon. Noha az érdemi változásig még nagyjából másfél évet kell várni, a háttérben már rohamtempóban dolgoznak a módosításokon.

Nagyobb hangsúlyt kap az egyéni felelősség

Ahogy a Pénzcentrum cikke is emlékeztet rá: 2025 tavaszán már be is nyújthatják az első módosító javaslatokat, melyek örvén megszülethet az elmúlt évek legjelentősebb módosítási csomagja, vagyis a magyarországi KRESZ számos fontos ponton megújhodhat. A lap egy közelmúltban lezajlott háttérbeszélgetésre hivatkozva arról ír, hogy az új KRESZ jóval nagyobb hangsúlyt fektet majd az egyéni felelősségre a közúti közlekedésben, továbbá alapelvvé emeli a türelmes és előzékeny közlekedést. De mit jelent ez konkrétan a gyakorlatban?

Az új KRESZ meggyökereztethet majd egy lényeges alapelvet: azt, hogy a közlekedőknek fokozott figyelemmel kell lenniük a náluk védtelenebb közlekedőkre. A védtelenebb közlekedők hierarchiája a következőképpen néz ki: kamionokkal szemben a személyautók, személyautókkal szemben a motorok és kerékpárok, és kerékpárokkal szemben a gyalogosok - írja a Pénzcentrum.hu
Kattints a további képekért!

A jövő a nyakunkon van, és ez érezhető is. Már hozzászoktunk a piros, a sárga, valamint a zöld jelzésekhez, de most ezekhez érkezhetne egy új szín.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Utazás
Home&Design
Ahogy a természet lassan felölti gazdag őszi ruháját, egyre nagyobb vágyat érzünk, hogy otthonunkat is átjárja a változás szele.
Lifestyle
Sok érdekes történetet mutatott már be az X-Faktor az embereknek, és most itt van az újabb csoda. Majkáék állva tapsolták meg a tehetséget!
Sztárok
Sajnos ma már kicsit kihalóban vannak a kvízműsorok, de akinek hiányzik az a műfaj, annak hétfőn és kedden esténként mindenképpen erre a csatornára kell kapcsolnia!