Lifestyle

Nagy a baj: nyomtalanul eltűnt a boltokból a magyarok kedvenc nyári gyümölcse, és lehet, hogy már nem is lesz kapható a szezonban

Még csak június eleje van, de a szóban forgó gyümölcs máris eltűnt az üzletek polcairól. Lehet, hogy a nyári idény során már nem is találkozhatuk vele?

Tényleg nem tér már vissza az üzletekbe?

Szinte nyomtalanul tűnt el a hazai boltok polcairól a magyar eper - jelezte néhány olvasó a 24.hu-nak. Az ínycsiklandó nyári finomság megrögzött rajongói máris kétségbeestek. Tényleg arról volna szó, hogy a hazai eper a hatalmas meleg miatt már letermett? A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke, Apáti Ferenc a 24.hu kérdésére elmondta: idén másfél-két héttel korábban indult a szamócaszezon, mint máskor. A szakértő hozzátette: az idény általában április ötödike tájékán kezdődik, ekkor még fűtött, melegházi szamócával - csakhogy 2024-ben a kezdés időpontja március végére esett. "A szabadföldi szamócaszezon (amikor sok van belőle), általában május közepétől június közepéig tart – ám az idén már ez is elindult április végén, május elején, és mivel szokatlanul korai volt a kitavaszodás, így június közepe helyett június elején befejeződött, vagyis mostanra már nagyrészt lecsengett" - idézte Apáti véleményét a lap.

Jó, jó, de mit jelent ez a jelenre és a jövőre nézve? Idén tényleg búcsút mondhatunk a magyar szamócának? Valóban nem találkozhatunk már vele az üzletekben? Nyisd meg galériánkat, és azonnal eláruljuk a választ!

Fontos tudni, hogy a szezon utolsó harmadában már csak szabadföldi szamócát szednek, ami különösen érzékeny az esőre, amiből mostanság bőven kijutott nekünk. Az eső tehát egyszerűen "elmosta" a szezon végét, így hát a boltok szamócakészletei is kiürültek. Helyette van valamennyi román, illetve nagyobb mennyiségben lengyel import. De vajon a magyar eper az összes honi áruházlánc kínálatából kikerült?
Kattints a további képekért!

Sokakat el fog keseríteni az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) döntése.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
Bár legtöbbször negatív érzelemként jelenik meg, a tudomány bebizonyította, hogy komoly pozitív hatásai lehetnek a társas kapcsolatainkra és a személyes felelősségérzetünkre.
Sztárok
Ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, ha valaki valaki őszintén vállalja, hogy nem vágyik családalapításra, s nincs ez másképp a legnagyobb sztárok világában sem.
Lifestyle
Egy szakítás mindig fájdalmas, ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, és egyfolytában azon rágódni, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Ugye tudod, hogy ez így nem mehet tovább?