Ezt tedd hetente 30 percig és elmúlik a depressziód - a vérnyomásodra és a szívedre is jó hatással van

Egy egyszerű tevékenység, amely csökkenti a depressziót és a vérnyomást.

Jó hatással van a mentális egészségünkre

Egy új kutatás szerint azok az embereknek, akik hetente csak 30 percet töltenek egy parkban, sokkal jobb mentális egészséggel rendelkeznek. A parkok heti látogatása alacsonyabb vérnyomással is összefüggésbe hozható. Minél több időt töltenek az emberek a parkban, annál kisebb az esélyük a depresszióra és a magas vérnyomásra.

Dr. Danielle Shanahan, a tanulmány ausztrál szerzője szerint: „Ha mindenki hetente fél órát töltene a helyi parkokban, hét százalékkal kevesebb depressziós eset és kilenc százalékkal kevesebb magas vérnyomásos eset fordulna elő. Ma már köztudott, hogy a parkok csökkentik a stresszt, a szorongást, a depressziót, és még a szívbetegségek ellen is küzdenek.

„Már régóta tudjuk, hogy a parkok látogatása jót tesz az egészségünknek, de most kezdjük meghatározni, hogy pontosan mennyi időt kell töltenünk a parkokban ahhoz, hogy ezeket az előnyöket élvezhessük. Konkrét bizonyítékunk vannak arra, hogy rendszeres, legalább félórás látogatásra van szükségünk ahhoz, hogy biztosítsuk ezeket az előnyöket.” - mondta Dr. Richard Fuller, a tanulmány egyik társszerzője. Hozzátette, hogy az embereknek, különösen a gyerekeknek több támogatásra és ösztönzésre van szükségük ahhoz, hogy több időt töltsenek a szabadban. Azok a gyerekek, akik természetes környezetben nőnek fel, fejlődésük szempontjából előnyös lehet, és felnőttként nagyobb környezeti tudatossággal rendelkezhetnek, mint azok, akik nem.

Lead kép: 123rf, forrás: PsyBlog

Sztrókot és szívrohamot is okozhat az egyik alacsony kalóriatartalmú édesítőszer egy új tanulmány szerint.

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Fashion&Beauty
Ma már rengeteg különféle arckezelés közül választhatunk, ám az évek próbáját nem minden módszer állja ki. A mikrotűs kezelés viszont sokszorosan bizonyított az évek alatt, nem is csoda, hogy az...
Lifestyle
Egy Harvard-professzor szerint léteznek olyan mondatok, amelyeket csak azok használnak gyakran, akik érzelmileg magabiztosak, jól kezelik saját érzelmeiket, és pontosan tudják, hogyan kommunikáljanak...
Sztárok
Dakota Johson újabb szenzációt keltett a megjelenésével: a színésznő ezúttal a milánói divathéten nyűgözött le mindenkit, ruhája ugyanis nem sokat hagyott a képzeletre.