Fashion&Beauty

Hajápolási tippek a mindig vonzó hajkoronáért

A fényes, egészséges hajkorona sokunk álmai között szerepel. A szőkítés, a vegyi hatások, a folyamatos szárítás és egyenesítés, az általános egészségi állapot és az életmód egyaránt befolyásolják azt, hogy mennyire vagyunk elégedettek a tükörben látottakkal. Köztudott, hogy a szőkített hajat kifejezetten nehéz egészségessé varázsolni, de egyébként is problémás lehet a dolog, ha a nem megfelelő készítményeket használod, vagy éppen nem jól. Cikkünkben hasznos hajápolási tippekkel igyekszünk segíteni a könnyen kezelhető, egészséges és szép tincsek megvalósításához.

Drogériás, professzionális, vagy dermokozmetikum?

A termékválasztás során elsősorban arról érdemes dönteni, hogy megelégszel a hagyományos, drogériás samponokkal és balzsamokkal, vagy inkább többet költesz, de koncentrált hatóanyagokkal szeretnéd ápolni a hajad, méghozzá professzionális termékekkel. A dermokozmetikumok egy külön kategóriát képeznek, hiszen rendszerint mentesek azoktól az összetevőktől, amiket sokan szeretnének elkerülni a hajápolás során. Nem az illat az első, sokkal inkább a hatékonyság és a kíméletes gondoskodás.

Te hogyan mosol hajat?

A hajápolás a megfelelő hajmosással indul. Nem elég a fejtetőre önteni egy adag sampont, majd a habzás után lemosni. Fontos, hogy a tarkótól indulva történő mosás, és legalább kétszer érdemes samponozni. Az alapos öblítés nélkülözhetetlen, ez pedig biztosan tovább tart, mint ahogy a legtöbben hinnék. Mielőtt a balzsamot vagy a hajmaszkot azonnal a hajra tennéd, érdemes megtörölni azt. Ha ugyanis a vizes hajra kerülnek ezek a készítmények, akkor a vízzel együtt kifolynak a hajból.

Mi a sorrend?

A sampont követően jöhet a hajmaszk. A Vichy információi szerint először a hajmaszkot érdemes feltenni, majd a hatóidőt és az öblítést követően jöhet a balzsam. Fontos, hogy ezzel még nincs vége a hajápolásnak. Az ún. live-in termékek egyre többek fürdőszobájában megtalálhatók. A hajban maradó készítmények spray, vagy krém formájában használhatók, és gyakran hővédőt is tartalmaznak.

Sampont az aktuális problémának megfelelően!

A samponválasztás mindig kihívás elé állítja az embert. Korpa, hajhullás, száraz hajvégek, érzékeny fejbőr – ezek a leggyakoribb problémák. Fontos, hogy a sampon célirányosan szolgálja az ápolást és a felmerülő állapot javítását. A dermokozmetikumok világában korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja azt a készítményt, ami gyorsan és hatékonyan támogatja az egészséges fejbőr helyreállítását.

Gondoskodás kívül-belül

A száraz hajvégekkel csodát tesznek a hajban maradó készítmények és a minőségi hajolajok. Az odafigyelés azonban nem merül ki abban, amit a hajra kenünk. A Vichy fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az egészséges életmód, az elfogyasztott alapanyagok és a bőséges folyadékbevitel egyaránt lényegesek a haj állapotát illetően. Az étrend-kiegészítők rendszeres szedése szintén hozzájárul ahhoz, hogy a hajhullás megállítható legyen, és egészségtől ragyogó tincseknek örvendhess. A B7-vitamin, vagyis a biotin, a cink, a folsav, a vas egyaránt hasznos mikrotápanyagok. Akár egy laborvizsgálat is elegendő lehet ahhoz, hogy feltérképezze kezelőorvosod, melyikből van hiányod, és milyen ütemben, mivel érdemes azt pótolni.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.
Utazás
Egy új globális felmérésből kiderült, hogy melyek azok a legfurcsább tárgyak, amiket a vendégek az idei utazásaik során ott felejtettek a szállodai szobákban — és ezek közül néhánytól biztos leesik...
Lifestyle
Egy mosoly ugyan kedvességet és pozitivitást sugallhat a mindennapokban, de az igazolványképeken inkább zavaró tényezőnek számít.