Sztárok

Benedek Miklós lett a Nemzet Színésze

A Kossuth-díjas színművészt a nyáron elhunyt Balázsovits Lajos helyére választották meg.

Újra tizenketten vannak a Nemzet Színészei

Benedek Miklóst választották meg a Nemzet Színészének, miután a cím egyik korábbi birtokosa, Balázsovits Lajos júliusban elhunyt - közölte a Nemzeti Színház. Benedek Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja.

Benedek Miklós 1969-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1983-tól húsz évig volt a Katona József Színház, később hat évig ismét a Nemzeti Színház tagja. 1992-től tizenöt évig oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A kilencvenes években a Magyar Színészkamara ügyvivője volt.
Kattints a további képekért!

Kísértetiesen egybefonódott Gálvölgyi János és Benedek Miklós sorsa, mindketten ugyanazzal a betegséggel küzdenek és nagyon hasonló dolgokon mentek át.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Sztárok
November 11-én startol a TV2 csatornáján a S.E.R.E.G. című sorozat – a hat epizódból álló akciódús katonai történet premier előtti sajtóvetítésén lehetőségünk nyílt beszélgetni a szereplőkkel,...
Sztárok
A színész a Nyerő Páros című műsorban leplezte le felnőttfilmes múlttal rendelkező társa féltve őrzött titkát.
Utazás
Az asztrofotós felvétele október 15-én készült, és gyorsan bejárta a teljes magyar internetet.