Exkluzív fogásokkal debütált két hazai étterem a 10. Gourmet Fesztiválon

A gasztronómia hazai ünnepe idén, két év kihagyás után, 10. alkalommal tért vissza, ezévben pedig a BDPST Group kiemelt gasztronómiai egységei is bemutatkoztak. A cégcsoport három kiállítója exkluzív fogásokkal és egyedülálló élményekkel várta a látogatókat a fesztivál teljes időtartama alatt, melyek közül az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az esemény keretein belül debütál.

Exkluzív gasztronómiai élmények

A május 27-e és 29-e között zajló 10. Gourmet Fesztiválon a BDPST Group három gasztronómiai egysége, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme, illetve BOTANIQ Bárja és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme is jelen volt. A két étterem ínycsiklandó és egyedülálló ételpárosításokkal, a bár pedig különleges pezsgőkkel, borokkal és koktélokkal várta az exkluzív gasztronómiai élmények kedvelőit.

A BOTANIQ Turai Kastély hagyományait és a térség egyedi ízeit bemutatva a Clarisse étterem és Mészáros Ádám séf egy igazi turai különlegességekből álló menüsorral hozott el egy kis szeletet mind abból, amit az étterem falai között megtapasztalhatnak a vendégek. A helyi gazdálkodásokból származó alapanyagból készített ételek mellett a kastély kertjében termő körte is visszaköszönt mind a desszertben, mind a kastély italait felvonultató BOTANIQ Bár kínálatában, melyet Szabó Gergely bármenedzser prezentált a vendégeknek. A koktélok, csakúgy, mint az ételek, őrzik a kastély hagyományait, több közülük Schossberger Klára ’Clarisse' festményeiről lettek elnevezve. A bárban a koktélkülönlegességek mellett Langó Tamás sommelier vezette be a látogatókat a champagne-ok világába.

BDPST Group gourmet fesztivál

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme nem csak a Gourmet Fesztiválon vett részt először, de itt mutatkozott be a nagyközönség számára is, hiszen a teljesen megújult étterem júliustól várja vendégeit Tarcalon. Varjú Imre séf egy friss, de a helyi örökséget előtérbe helyező menüsorral és specialitásokkal készült az eseményre, melyben természetesen a névadó desszerttel is találkozhattak a résztvevők. Egy ilyen jeles esemény tökéletes alkalomként szolgált arra, hogy a frissen nyíló étterem megmutassa magát a gasztronómia szerelmesei számára és elhozzon egy kis szeletet a hagyományos vidéki ízekből – természetesen újra gondolt, friss köpenybe bújtatva.

Kattints a galériára és csodáld meg az éttermek Gourmet Fesztiválos menüit!

Bobajka Séf: Varjú Imre Menü: Előétel: Riolitos libamáj terrine tokaji borral Főétel: Szilvásváradi füstölt pisztráng slambuccal Desszert: Zempléni bobajka
Kattints a további képekért!

Ha idén nyáron te is megízlelnéd az olasz életérzést, akkor jó hír, hogy mostantól sokkal könnyebben utazhatsz be Olaszországba, mint eddig.

Leadfotó/Fotók: BDPST Group

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Ha te is nézted a Gyilkos elmék című sorozatot, bizonyára emlékszel Emily Prentiss különleges ügynökre. Az őt alakító színésznő, Paget Brewster ma már az ötvenes éveiben jár, és nem egészen úgy néz...
Sztárok
2025 tényleg a változások éve lesz a sussexiek házasságában? Nos, egyesek szerint van egy férfi Meghan múltjában, akin a hercegné még nem biztos, hogy teljesen túltette magát, erre utal az is, hogy...
Egészség
A hozzá hasonló zöldségeknek is van különleges tulajdonsága, de csak ez tartalmaz egy speciális összetevőt, ami alaposan csökkenti a rák kockázatát.
Sztárok
A 35 éves hollywoodi sztár mindig kitesz magáért, ha a vörös szőnyegre lép, ez pedig most sem volt másképp, így nem csoda, hogy minden tekintetet magára vonzott.
Lifestyle
Népszerű programban rejtőzött el az egyik vírus, és sajnos képtelenség eltávolítani, újra kell telepíteni a Windowst miatta.
Egészség
Talán még nem hallottál erről a "trükkről", pedig a szakértők szerint állítólag egy kis só a nyelv alá téve segíthet a jobb alvásban.