Recept

Leégeti a nyelved az étel? Így enyhíts a fűszerességén

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy főzéskor túlfűszereztük az ételt, a végeredmény pedig elviselhetetlenül csípős lett. Ilyenkor nem szabad a kukába dobni az egészet - mutatjuk, hogyan mentsd a menthetőt.

Tuningoljuk fel

Nem, ez nem azt jelenti, hogy öntsük fel vízzel. Ha az ételünk ehetetlenül csípős lett, próbáljunk meg minden hozzávalóból adni hozzá még egy keveset. Az alapanyagok mennyiségének növelésével a csípős fűszerek jobban eloszlanak, a végeredmény lágyabb lesz.

Édesítsünk

Ha úgy érezzük, egy kissé túltoltuk főzéskor a csípőset, semlegesítsük édes ízzel - adjunk hozzá egy kis kanál cukrot vagy mézet, esetleg édesítsük egy kevés ketchuppal vagy paradicsomszósszal - az édes íz segít semlegesíteni a csípőset.

Higítsuk

A túl csípősre sikeredett raguszerű ételt higítsuk egy kevés alaplével - esetleg forró vízben feloldott leveskockával - vagy valamilyen krémes összetevővel. A tejszín, a joghurt vagy a kókusztej kitűnő szolgálatot tehet ilyenkor és még egy kis extra krémességet is ad az ételnek.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Recept
Sztárok
Az igencsak sármos Patrick Dempsey-t senkinek sem kell bemutatni, ám azt már csak kevesen tudják, milyen elbűvölő teremtéssé érett egy szem lánya, Talula.
Fashion&Beauty
Cameron Diaz ismét a reflektorfénybe került, méghozzá a divat fővárosában, Párizsban!
Lifestyle
A Nyilas számára a mai nap jelentős változásokat hozhat. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az iskolai menza sokakban jó, míg másokban keserédes élményeket idéz fel. Azonban egy változtatás miatt sok gyerek már alig várja az ebédet Magyarországon.
Lifestyle
Váratlan meglepetések várnak a Vízöntőre. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Egészség
A kutatók rámutattak, hogyha elég vizet fogyasztunk, az bizony bámulatos módon lassítja az öregedést. Ha nem iszunk eleget, az viszont nagy baj.