Te tudod, mi a kapcsolat a kávézacc és a levendula között? Nem, nem a levendulás kávé

Különleges szövetségre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal: a cég visszagyűjtött használt kapszulákból kávézacc alapú termesztőközeget fejlesztett, ezzel javítva a pannonhalmi levendulaföldek talajminőségét
Az újrahasznosítás mint befektetés
A Nespresso az elmúlt években 59 országban összesen 58 millió svájci frankot fektetett a kávékapszulák újrahasznosításába - ezzel mostanra globálisan elérték a 32 százalékos újrahasznosítási arányt. Magyarországon pedig már a vásárlók több mint 99 százaléka számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség.
A márka nemrég nyilvánosságra hozta az újrahasznosításra, valamint a fenntartható kávébeszerzésre és a karbonkibocsátás csökkentésére vonatkozó hétéves eredményeit, amelynek eredményeiről itt olvashatsz.
Az újrahasznosítás további ösztönzésére különleges együttműködésre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal. A Magyarországon begyűjtött kávékapszulák feldolgozása során nyert kávézacc egy részéből a vállalat egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termesztőközeget gyártatott, melyet a Főapátság levendulamezőin hasznosítanak a termőtalaj minőségének javítására.
A kezdeményezés célja a levendulamezők talajának javítása és a fenntarthatóság elősegítése
A hazai újrahasznosítás folyamatáról készült videót itt lehet megtekinteni.
„Meggyőződésünk, hogy a kávé valami igazán jó dolog mozgatórugója lehet; olyasvalamié, ami közösségeket formál, segít megóvni a tájat és pozitív hatása van az emberek életére és a természetre” – mondta Rezsdovics Kata, a Nespresso marketing managere.
Fotó: Nespresso
Oldalak
